Suroviny
- hovězí maso (např. kližka) 800 g
- cibule (pokrájená) 500 g
- česnek 2 stroužky
- sladká paprika 1 lžíce
- majoránka cca 1 lžíce
- kmín cca 1 lžička
- bobkový list 1 ks
- sůl
- pepř
- hladká mouka 2 lžíce
- máslo (nebo olej) 2 lžíce
Připravte výborný hovězí guláš podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Začněte cibulí, oloupejte ji a nasekejte nadrobno. Cibuli pomalu opékejte na oleji, až je opravdu hodně tmavá, protože potom guláši dodává dobrou barvu.
- Přidejte na kostky nakrájené maso a taktéž ho dobře opečte, zasypejte sladkou paprikou, osolte, opepřete, přidejte kmín, bobkový list a zalijte vodou – kostky musí být potopené asi ze 2/3.
- Maso duste až do změknutí, je potřeba hlídat, aby se nezačalo připalovat a postupně ho podlévejte. Dušení bude trvat asi 2 hodiny.
- Připravte si jíšku. Na másle nebo oleji osmahněte 2 lžíce mouky, až je hezky hnědá a voní. Do horkého guláše zamíchejte horkou jíšku a vše provařte asi 10 minut. Pak guláš dosolte, opepřete, přidejte utřený česnek a majoránkou. Dochucení je na vás, jestli máte raději výraznější nebo jemnější omáčku.
Vyzkoušejte i výborný vepřový guláš podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE