Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hovězí guláš
Plný talíř voňavého guláše, k tomu kousek chleba a půllitr piva – už se vám sbíhají sliny? :)
nad 2 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- hovězí maso (např. kližka) 800 g
- cibule, pokrájená 500 g
- Česnek 2 stroužky
- sladká paprika 1 lžíce
- Majoránka cca 1 lžíce
- kmín cca 1 lžička
- Bobkový list 1 ks
- sůl, pepř
- hladká mouka 2 lžíce
- máslo nebo olej 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Začněte cibulí, oloupejte ji a nasekejte nadrobno. Cibuli pomalu opékejte na oleji, až je opravdu hodně tmavá, protože potom guláši dodává dobrou barvu.
- Přidejte na kostky nakrájené maso a taktéž ho dobře opečte, zasypejte sladkou paprikou, osolte, opepřete, přidejte kmín, bobkový list a zalijte vodou – kostky musí být potopené asi z 2/3.
- Maso duste až do změknutí, je potřeba hlídat, aby se nezačalo připalovat a postupně ho podlévejte. Dušení bude trvat asi 2 hodiny.
- Připravte si jíšku. Na másle nebo oleji osmahněte 2 lžíce mouky, až je hezky hnědá a voní. Do horkého guláše zamíchejte horkou jíšku a vše provařte asi 10 minut. Pak guláš dosolte, opepřete, přidejte utřený česnek a majoránkou. Dochucení je na vás, jestli máte raději výraznější nebo jemnější omáčku.
Kdo je Foodlover.cz ?
Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.
Foodlover.cz jsem především já - od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utváří i podobu blogu.