Suroviny:
- telecí játra 600 g
 - cibule 2 ks
 - jablka 2 ks
 - rostlinný olej 4 lžíce
 - rozmarýn 2 snítky
 - sůl (podle chuti)
 - pepř (mletý; podle chuti)
 - máslo 2 lžíce
 - brambory 800 g
 
Postup přípravy:
Očištěná játra nakrájejte na širší nudle, cibuli na měsíčky a jablka bez jádřinců i se slupkou na klínky.
Na dvou lžících oleje prudce osmahněte játra a dejte je stranou. Na stejné pánvi orestujte cibuli s jablky a lístky rozmarýnu. Po chvíli vraťte zpátky játra, podlijte trochou vody a nechte odvařit. Nakonec vše osolte, opepřete, ve šťávě nechte rozpustit máslo a dejte stranou.
Pečlivě omyté brambory i se slupkou nakrájejte na hranolky, smíchejte se zbylým olejem a osolte. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 220 °C asi 15 minut.
Kdo má rád játra, určitě neodolá játrovým knedlíčkům. A my máme i videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Játrové knedlíčky do polévky