Suroviny:
- telecí játra 600 g
- cibule 2 ks
- jablka 2 ks
- rostlinný olej 4 lžíce
- rozmarýn 2 snítky
- sůl (podle chuti)
- pepř (mletý; podle chuti)
- máslo 2 lžíce
- brambory 800 g
Postup přípravy:
Očištěná játra nakrájejte na širší nudle, cibuli na měsíčky a jablka bez jádřinců i se slupkou na klínky.
Na dvou lžících oleje prudce osmahněte játra a dejte je stranou. Na stejné pánvi orestujte cibuli s jablky a lístky rozmarýnu. Po chvíli vraťte zpátky játra, podlijte trochou vody a nechte odvařit. Nakonec vše osolte, opepřete, ve šťávě nechte rozpustit máslo a dejte stranou.
Pečlivě omyté brambory i se slupkou nakrájejte na hranolky, smíchejte se zbylým olejem a osolte. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 220 °C asi 15 minut.
Kdo má rád játra, určitě neodolá játrovým knedlíčkům. A my máme i videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Játrové knedlíčky do polévky