Suroviny
- drůbeží játra (kuřecí, kachní) 100 g
- česnek 3 stroužky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- vejce 1 ks
- drcená majoránka
- mletý kmín
- strouhanka 2 hrsti
- hovězí vývar 1 litr

Postup přípravy
- Očištěná játra nožem naškrábejte do misky. Případně můžete použít i elektrický mixér, jen dejte pozor, ať játra nerozsekáte příliš najemno, směs by měla obsahovat i drobné kousky.
- Česnek oloupejte, nasekejte najemno a přidejte k játrům. Poté přidejte vejce, osolte, opepřete a dochuťte mletým kmínem a rozemnutou majoránkou.
- Vše promíchejte, přidejte strouhanku a vytvořte směs měkčí než na knedlíčky.
- Směs protlačte přes síto na halušky (nebo hrubé struhadlo) do vroucí vody. Vařte asi 5 minut, poté zavářku vyjměte a vložte do horkého hovězího vývaru. Přidejte zeleninu podle chuti, krátce povařte do změknutí a podávejte.
Vyzkoušejte také klasické játrové knedlíčky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Játrové knedlíčky do polévky chutnají jako od babičky
