Suroviny
- olej 3 lžíce
- cibule (větší) 1 ks
- česnek 1 stroužek
- kuřecí játra 500 g
- uzená paprika 1 lžička
- římský kmín (mletý) 1/2 lžičky
- kapie 250 g
- rajský protlak 1 lžíce
- voda 100 ml
- smetana 150 ml
- sůl
- citronová šťáva
- chilli
Postup přípravy:
- Na oleji nechte zesklovatět na půlkolečka nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
- Přidejte k nim očištěná a na větší kusy nakrájená kuřecí játra a pozvolna opékejte ze všech stran.
- K játrům přidejte koření, uzenou papriku a římský kmín, promíchejte.
- Vmíchejte na proužky nakrájenou kapii a protlak a nechte společně krátce opéct.
- Játra zalijte vodou a smetanou, osolte a nechte pod pokličkou dusit asi 15 minut.
- Hotové jídlo dosolte, přidejte pár kapek citronové šťávy na dochucení a chilli. Podávejte s chlebem nebo rýží.
Další recepty s játry:
Nebo si z jater připravte knedlíčky do polévky, a to podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE