Játrové knedlíčky do polévky chutnají jako od babičky

Moje hodnocení
24x

Nevíme jak vy, ale s víkendovým obědem si nejčastěji spojujeme talíř plný horké polévky. Během podzimních a zimních dnů je to pak nejčastěji poctivý vývar! Snadno ho můžete vylepšit různými zavářkami, ale snad nic nepřekoná dnešní recept. Vyzkoušejte játrové knedlíčky do polévky, které chutnají jako od babičky!

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Játra očistěte a namelte nahrubo.
  2. Přidejte vejce, bylinky, propasírovaný česnek a najemno nasekanou cibuli.
  3. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte a postupně přidávejte strouhanku na zahuštění.
  4. Směs nechte 10 minut odpočívat. Pak podle potřeby přidávejte strouhanku.
  5. Podstatné je, aby se daly knedlíčky mokrými dlaněmi uhníst a držely tvar. Když přidáte moc strouhanky, knedlíčky budou po uvaření tvrdé.
  6. Vodu přiveďte k varu a poté knedlíčky vařte 5 až 10 minut podle velikosti.
  7. Vyndejte knedlíčky a použijte je do oblíbené polévky, přesněji do kuřecího nebo hovězího vývaru s nudličkami a zeleninou.

PRIMA TIP: Máme jeden ozkoušený tip, který se ale nemusí líbit každému. Pokud máte doma Maggi nebo worcestrovou omáčku, přidejte trochu do vroucí vody ke knedlíčkům, pomáhá jim to „nabrat“ chuť.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slepičárna


Přečtěte si také

Recepty