restaurace Hliněná bašta

Středomořská rybí polévka z Hliněné bašty

Moje hodnocení
2x

Propadli jste rybím polévkám, ale přemýšlíte, jak si tu tradiční vánoční ozvláštnit? Nemusíte uvařit klasickou kapří. Překvapte rodinu nezvyklou středomořskou variací, ve které nechybí mořská ryba, ale ani kalamáry nebo chobotničky. Máme pro vás recept přímo od šéfkuchaře z Hliněné bašty!

4 porce
45 minut
středomořská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno. Fenykl nakrájejte po vláknech na plátky.
  2. V hrnci na rozehřátém oleji osmahněte cibuli. Po chvilce přidejte česnek, zarestujte a přidejte fenykl. Zaprašte paprikou, opět zarestujte a podlijte vínem.
  3. Vařte za stálého míchání, dokud se víno neodpaří. Poté přidejte mořské plody, rajčata z konzervy a vývar. Celý základ přiveďte k varu.
  4. Rybí filety očistěte, nakrájejte na kousky a vložte do hrnce. Polévku vařte cca 7–8 minut. Dochuťte solí, pepřem a vmíchejte nasekanou petrželku a pažitku. Kdo chce, může přidat i koriandr.

Další recepty na skvělé rybí polévky:

Nebo vyzkoušejte rybí polévku podle Zdeňka Pohlreicha:

Za středomořskou kuchyní do Hliněné bašty

Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry dělají z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace se navíc může pochlubit parádní středomořskou atmosférou, i když má svou prostornou terasu přilepenou pouze k malému rybníčku. Už jste zavítali?

Autor receptu: Hynek Vávra

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

restaurace Hliněná bašta


Přečtěte si také

Recepty