S Klárou v kuchyni: Lehká rybí polévka
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Lehká rybí polévka
Zdroj:
Klára Michalová
Postup přípravy
-
Nejprve uvařte vývar. Do hrnce dejte omyté odřezky z ryb, oloupanou cibuli, očištěnou mrkev a řapík celeru, bobkové listy, nové koření, sůl a vše zalijte studenou vodou.
-
Přiveďte k varu, seberte pěnu, zmírněte oheň a vařte 15-20 minut.
-
Vývar slijte a dejte zpátky do hrnce. Vhoďte do něj mrkev nakrájenou na půlkolečka, brambory na malé kostičky, cuketu na kostičky a rajčata pokrájená nahrubo. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým květem a vařte 15 minut, až bude zelenina měkká.
-
Nakonec přidejte do polévky obrané rybí maso natrhané na kousky, prohřejte a pak přisypte nasekanou petržel.
S Klárou v kuchyni: Lehká rybí polévka 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Lehká rybí polévka 2
Zdroj:
Klára Michalová