Vývar
- ryby (odřezky z mořských ryb) 200 g
- cibule 1 ks
- řapíkatý celer 1 řapík
- mrkev 1 ks
- bobkový list 2 ks
- nové koření 4 kuličky
- voda 1,2 litru
- sůl 1 lžička
Polévka
- mrkev 1 ks
- brambory (střední ) 2 ks
- cuketa 1/2 ks
- rajčata (menší ) 3 ks
- muškátový květ 1 špetka
- hladkolistá petržel (nasekaná) 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Nejprve uvařte vývar. Do hrnce dejte omyté odřezky z ryb, oloupanou cibuli, očištěnou mrkev a řapík celeru, bobkové listy, nové koření, sůl a vše zalijte studenou vodou.
- Přiveďte k varu, seberte pěnu, zmírněte oheň a vařte 15-20 minut.
- Vývar slijte a dejte zpátky do hrnce. Vhoďte do něj mrkev nakrájenou na půlkolečka, brambory na malé kostičky, cuketu na kostičky a rajčata pokrájená nahrubo. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým květem a vařte 15 minut, až bude zelenina měkká.
- Nakonec přidejte do polévky obrané rybí maso natrhané na kousky, prohřejte a pak přisypte nasekanou petržel.
S Klárou v kuchyni: Lehká rybí polévka 2 Zdroj: Klára Michalová