Najděte si recept
Na co máte chuť?

S Klárou v kuchyni: Lehká rybí polévka
V přímořských zemích kuchařky spotřebují kdejaký odřezek z ryby a vaří z nich výborný lehký vývar a z něj pak skvělé polévky. Zkuste to také - je to mnohem rychlejší než vařit polévky drůbeží či hovězí a chuť vás rázem přenese na břeh moře.
do 1 hodiny
3–4 porce
Suroviny (3–4 porce)
Vývar:
- odřezky z mořských ryb 200 g
- cibule 1 ks
- řapíkatý celer 1 řapík
- mrkev 1 ks
- bobkový list 2 ks
- nové koření 4 kuličky
- sůl 1 lžička
- voda 1,2 litru
Polévka:
- mrkev 1 ks
- střední brambory 2 ks
- cuketa 1/2 ks
- menší rajčata 3 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
- muškátový květ 1 špetka
- hladkolistá petržel, nasekaná 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve uvařte vývar. Do hrnce dejte omyté odřezky z ryb, oloupanou cibuli, očištěnou mrkev a řapík celeru, bobkové listy, nové koření, sůl a vše zalijte studenou vodou.
- Přiveďte k varu, seberte pěnu, zmírněte oheň a vařte 15-20 minut.
- Vývar slijte a dejte zpátky do hrnce. Vhoďte do něj mrkev nakrájenou na půlkolečka, brambory na malé kostičky, cuketu na kostičky a rajčata pokrájená nahrubo. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým květem a vařte 15 minut, až bude zelenina měkká.
- Nakonec přidejte do polévky obrané rybí maso natrhané na kousky, prohřejte a pak přisypte nasekanou petržel.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))