S Klárou v kuchyni: Lehká rybí polévka

Moje hodnocení
5x

V přímořských zemích kuchařky spotřebují kdejaký odřezek z ryby a vaří z nich výborný lehký vývar a z něj pak skvělé polévky. Zkuste to také - je to mnohem rychlejší než vařit polévky drůbeží či hovězí a chuť vás rázem přenese na břeh moře.

3 porce
60 minut

Vývar

Polévka

Postup přípravy

  1. Nejprve uvařte vývar. Do hrnce dejte omyté odřezky z ryb, oloupanou cibuli, očištěnou mrkev a řapík celeru, bobkové listy, nové koření, sůl a vše zalijte studenou vodou.
  2. Přiveďte k varu, seberte pěnu, zmírněte oheň a vařte 15-20 minut.
  3. Vývar slijte a dejte zpátky do hrnce. Vhoďte do něj mrkev nakrájenou na půlkolečka, brambory na malé kostičky, cuketu na kostičky a rajčata pokrájená nahrubo. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým květem a vařte 15 minut, až bude zelenina měkká.
  4. Nakonec přidejte do polévky obrané rybí maso natrhané na kousky, prohřejte a pak přisypte nasekanou petržel.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty