Akademie kvality

Jednoduchá rybí polévka s krupičkou

Moje hodnocení
5x

Nedílnou součástí štědrovečerní tabule bývá rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý rybí vývar. A pak už je to jen na vás, jak moc popustíte uzdu své fantazie a doplníte další ingredience. Nebo do jaké míry se necháte inspirovat naším receptem. Pojali jsme ho tak, aby nejprve lahodil vašemu oku. Polévka je krásně barevná, díky čemuž působí svěžím a lákavým dojmem.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Zeleninu nakrájenou na kostičky orestujte na másle dozlatova, potom přidejte cibuli, bobkový list a nové koření. Zalijte rybím vývarem a 15 minut vařte.
  2. Přilijte smetanu a provařte dalších 10 minut. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  3. Na suché pánvi orestujte hrubou krupici a nasypte ji do polévky. Provařte 5 minut a můžete polévku odstavit. Nakonec vmíchejte nasekanou petržel. Z hlav a odřezků ryby, které jste použili na vývar, můžete obrat maso a použít do polévky.
PRIMA TIP: Krupice polévku zlehka zahustí a napodobí kapří jikry.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty