Suroviny
- rybí vývar 600 ml
- mrkev 1 ks
- cibule (menší) 1 ks
- celer 100 g
- řapíkatý celer 50 g
- petržel 1 ks
- máslo 50 g
- nové koření 5 kuliček
- bobkový list 2 ks
- smetana ke šlehání (33%) 50 ml
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hrubá krupice
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- Zeleninu nakrájenou na kostičky orestujte na másle dozlatova, potom přidejte cibuli, bobkový list a nové koření. Zalijte rybím vývarem a 15 minut vařte.
- Přilijte smetanu a provařte dalších 10 minut. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Na suché pánvi orestujte hrubou krupici a nasypte ji do polévky. Provařte 5 minut a můžete polévku odstavit. Nakonec vmíchejte nasekanou petržel. Z hlav a odřezků ryby, které jste použili na vývar, můžete obrat maso a použít do polévky.
PRIMA TIP: Krupice polévku zlehka zahustí a napodobí kapří jikry.