S Klárou v kuchyni: Finská rybí polévka lohikeitto

Moje hodnocení
9x

Losos je v severských státech velmi oblíbená ryba, zpracovává se tam mnoha způsoby, často v kombinaci s aromatickým koprem. Ten je stálicí i v české kuchyni a losos už tady též zdomácněl a momentálně je zde nejvíce konzumovanou rybou vůbec. Zkuste tyto dvě ingredience spojit ve výborné polévce, oproti klasickému receptu najdete v této verzi navíc zelené fazolky, které dodají příjemnou křupavost, ale klidně je můžete vynechat a uvařit si klasiku.

4 porce
30 minut
finská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci na přepuštěném másle orestujte dosklovata cibuli na kostičky a pórek na větší kousky. Po asi 5 minutách přidejte oloupanou mrkev nakrájenou na půlkolečka a ještě asi 2 minuty restujte.
  2. Zasypte hladkou moukou, krátce zarestujte a zalijte horkou vodou. Základ dobře rozšlehejte metličkou, osolte, opepřete a dochuťte muškátovým květem a trochou cukru.
  3. Přidejte brambory nakrájené na kostičky a očištěné fazolky nakrájené na kousky. Přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni 15 minut.
  4. Poté přilijte šlehačku a vinný ocet. Po minutě vložte do polévky lososa nakrájeného na menší špalíčky. Nechte polévku už pouze přejít varem a ihned vypněte. Ryba v horké polévce ještě dojde. Nakonec přimíchejte nasekaný kopr a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty