Suroviny:
- olomoucké tvarůžky 16 koleček
- trvanlivý salám (plátky) 150 g
- hladká mouka (na obalení)
- strouhanka (na obalení)
- vejce 2 ks
- mléko 2 lžíce
- olej (na smažení)
Lepenice:
- brambory 750 g
- sůl
- cibule 1 ks
- sádlo (škvarkové) 2 lžíce
- bílé kysané zelí 300 g
- jarní cibulka 2 ks
- mléko 3 lžíce
- pepř (mletý černý)
Postup přípravy:
Mezi dvě kolečka tvarůžků vložte dva plátky salámu a pevně je k sobě přitiskněte. Obalte je nejdříve v mouce, poté ve vejcích rozšlehaných s mlékem a nakonec ve strouhance.
V pánvi rozehřejte olej a naplněné tvarůžky opatrně smažte z obou stran, dokud nezezlátnou. Poté je nechte okapat na papírovém ubrousku.
Brambory oškrábejte, uvařte v osolené vodě doměkka a slijte. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a osmahněte na rozehřátém sádle. Přidejte překrájené zelí a krátce ho poduste.
Jarní cibulku očistěte, nasekejte a přidejte ji spolu s bramborami a mlékem k zelí. Vše společně rozšťouchejte a podle chuti osolte a opepřete.
Hotovou lepenici rozdělte na talíř a přidejte usmažené tvarůžky.
Dáváte přednost kusu masa? Pak si pusťte videorecept na tento zlatavý řízeček!
Kompletní recept najdete ZDE: Smažený vepřový řízek