Smažené olomoucké tvarůžky s hranolky a majonézou z medvědího česneku podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Moje hodnocení
2x

Není smažák jako smažák. O tom se můžete přesvdčit v restauraci Vinohradský Parlament v rámci akce Týden smažáků. Šéfkuchař Jan Pípal připravil zajímavé variace na dané téma. Třeba smažené olomoucké tvarůžky, které doplňuje restovaný bílý chřest a skvělá majonéza s medvědím česnekem a kapary.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Sýr obalte v trojobalu (hladká mouka + vejce + strouhanka), akorát tradiční strouhanku zaměňte za japonskou panko strouhanku.
  2. Z brambor nakrájejte nožem hranolky, které vyperte ve studené vodě, důkladně osušte a usmažte v oleji dozlatova. Po usmažení hranolky osolte.
  3. Tatarku z medvědího česneku můžete vyrobit z domácí majonézy (případně domácí majonézu nahraďte za tu kupovanou) a rozmixujte ji s medvědím česnekem, šalotkou, citronovou šťávou, kapary a solí dohladka.
  4. Oloupaný bílý chřest uvařte (cca 6 minut) a poté opečte dozlatova na pánvi s máslem.
  5. Sýr usmažte dozlatova a podávejte.
PRIMA TIP: Tvarůžky kupte jeden týden předem, aby vám doma trochu uzrály. Mají pak výraznější chuť!

Láska ke strouhance

Pro milovníky smažáků si restaurace Vinohradský Parlament připravila speciální akci. V týdnu 9. - 15. dubna 2025 zde najdete na menu hned několik skvělých pokrmů s dozlatova usmaženým sýrem. Hitovkou, která v minulých letech patřila mezi nejoblíbenější, jsou cheese & chips neboli smažené olomoucké tvarůžky s hranolky a bílým chřestem, těšit se můžete ale i na úplné novinky.

Vyzkoušejte také dokřupava usmažené kuřecí stripsy podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Dokřupava smažené kuřecí stripsy

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jan Pípal


Přečtěte si také

Recepty