Suroviny:
- cibule 3 ks
- brambory 3 větší ks
- česnek 1 palice
- olomoucké tvarůžky 300 g
- slanina 150 g
- mletý kmín 1 lžička
- sůl
- pepř
- majoránka
- voda 1,5 l
Postup přípravy:
Na kostičky nakrájenou slaninu opečte v hrnci dozlatova, přidejte na plátky nakrájenou cibuli a společně vše orestujte.
Zalijte vodou, přidejte na kostičky pokrájené brambory, kmín, sůl a vařte doměkka. Poté polévku ochuťte pepřem, sušenou majoránkou a prolisovaným česnekem (jeden větší stroužek můžete nakrájet na plátky, orestovat krátce na pánvi a přidat do polévky před podáváním).
Hotovou polévku rozdělte do žáruvzdorných misek, do každé vložte nakrájené kousky tvarůžků a v předehřáté troubě je krátce zapečte při vyšší teplotě, aby se sýr rozvoněl a částečně roztavil. Podávejte s čerstvým pečivem.
Zdroj: Olomoucké tvarůžky
Klasickou česnečku můžete uvařit i podle našeho videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Česnečka s bramborem