Suroviny
- olomoucké tvarůžky (čím zralejší, tím lepší) 200 g
- světlé pivo 20 ml
- jarní cibulka 1 ks
- červená chilli paprička 1 ks
- pažitka (najemno nakrájená) 1 menší hrst
- hrubozrnná hořčice 1 lžíce
- česnek 3 stroužky
- olivový olej 2 lžíce
- mletá uzená paprika 1/2 lžíce
- máslo (změklé) 150 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- chléb (nebo nachos k podávání)
Postup přípravy
- Tvarůžky nakrájejte na malinké kostičky, zalijte je pivem a nechte jeden den odstát při pokojové teplotě.
- Druhý den nasekejte jarní cibulku na tenké plátky a chilli papričku nadrobno. Promíchejte s pažitkou, hořčicí, solí a pepřem. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a pár vteřin restujte zauzenou papriku, přidat můžete i česnek, nebo ho ponechte syrový. Zauzenou papriku, česnek a jarní cibulku vmíchejte do tataráčku. Promíchejte s máslem a nechte v chladu rozležet, až se vůně tataráčku rozvine.
- Podávejte s čerstvým kváskovým chlebem, nebo třeba s nachos.
Vyzkoušejte také klasický hovězí tatarák podle Zdeňka Pohlreicha. Pomůže vám s tím návodný videorecept
Kompletní recept najdete ZDE