Náplň:
- fíky 3 ks
- niva 100 g
- lučina 60 g
- listový salát (lolo biondo, frisse) 40 g
- sušená šunka 100 g
- olivový olej (na pokapání)
Postup přípravy:
Do hrnce nalijte mléko smíchané s 50 ml vody, přidejte cukr, sůl a máslo. Přiveďte k varu, poté najednou vmíchejte mouku a za stálého míchání vařte 3 minuty, dokud se těsto nezačne odpalovat. Přendejte do robota a při nízké rychlosti postupně přidávejte vejce.
Vychladlé těsto vložte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kruh o průměru 15–20 cm. Pečte při 180 °C asi 20 minut, poté snižte na 170 °C a dopékejte dalších 12 minut. Během pečení troubu neotevírejte.
Věnec nechte vychladnout a podélně rozkrojte. Fíky nakrájejte na měsíčky. Nivu rozetřete vidličkou a smíchejte s lučinou. Přendejte do cukrářského sáčku a krém nastříkejte na spodní část věnce.
Přidejte listový salát, střídavě plátky sušené šunky a fíky. Pokapejte olivovým olejem a přiklopte vrchní částí věnce.
Další tip na perfektní pečivo k vínu? Máme pro vás videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Focaccia