Suroviny
- skleněné nudle 100 g
- zázvor 3cm kousek
- červená chilli paprička 1 ks
- jarní cibulka 1 svazek
- česnek 1 stroužek
- uzené tofu 200 g
- limetka 1 ks
- zeleninový vývar 1 litr
- sůl
- sójová omáčka 2 lžíce
- pepř (čerstvě namletý)
- koriandr 1/2 svazku
Postup přípravy
- Skleněné nudle v misce zalijte horkou vodou z konvice a nechte 5 minut stát.
- Oloupejte zázvor. Chilli papričku omyjte, rozpulte a zbavte semínek. Obojí nakrájejte na jemné proužky. Jarní cibulky očistěte, omyjte a nakrájejte na kolečka. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Tofu nakrájejte na kostky. Z limetky vymačkejte šťávu.
- V hrnci přiveďte k varu vývar se zázvorem, chilli papričkou, jarní cibulkou, česnekem a uzeným tofu. Skleněné nudle sceďte, pokud chcete, pokrájejte je kuchyňskými nůžkami a přidejte do hrnce. Polévku dochuťte solí, sójovou omáčkou, limetkovou šťávou a trochou pepře podle chuti.
- Nakonec omyjte, osušte a nasekejte koriandr. Polévku nalijte do polévkových misek a podávejte posypanou koriandrem.
PRIMA TIP: Pokud spěcháte, jednoduše nahraďte suroviny, které se musí krájet nadrobno, jako je zázvor, česnek a chilli, 2–3 lžičkami kari pasty. Polévku můžete ještě zjemnit plechovkou kokosového mléka (400 ml), v tom případě použijte jen cca 600 ml vývaru.
Vyzkoušejte jednoduchou polévku s tofu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Polévka s tofu
Vyzkoušejte i další asijské polévky s nudlemi