30 minut v kuchyni

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Moje hodnocení
1x

Voňavá špenátová náplň zajistí sušším kuřecím prsům šťavnatost a vám věhlas šéfkuchaře. Maso nařízněte opatrně tak, aby vzniklá kapsa byla akorát velká a při pečení se neotvírala. Špenát můžete obměnit za bylinky, pesto nebo sušená rajčata naložená v oleji.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, vsypte cibuli a opékejte ji na mírném až středním stupni 2 až 3 minuty, až začne lehounce zlátnout. Přidejte špenát a nechte lístky zavadnout, postačí 1 minuta. Přesuňte směs do větší misky a nechte mírně zchladnout.
  2. Ke špenátu přidejte smetanový sýr, majonézu a petrželovou nať. Parmazán nastrouhejte najemno, česnek oloupejte a prolisujte také ke špenátu. Osolte, opepřete a promíchejte.
  3. Kuřecí prsa omyjte, osušte a očistěte. V nejtlustší části maso nařízněte, abyste vytvořili „kapsu“. Naplňte ji připravenou směsí a maso spíchněte párátkem. Prsa osolte, opepřete a z obou stran posypte mletou paprikou.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C a zapékací formu (cca 30 cm × 20 cm) vyložte pečicím papírem.
  5. Pánev, ve které jste připravovali špenát, očistěte a rozehřejte v ní zbylé 2 lžíce oleje na vysokém stupni. Do rozpáleného oleje vložte kuřecí prsa a zprudka je opékejte 1 až 2 minuty z každé strany dozlatova. Odložte je do připravené zapékací formy.
  6. Prsa pečte 20 až 25 minut v předehřáté troubě. Propečenost můžete zkusit nožem, zakrojte jím do nejsilnější části, pokud je maso světlé nebo bílé, je upečené.
PRIMA TIP: Pokud vám náplň zbyde, můžete jí před pečením potřít povrch kuřecích prsou nebo ji použít jako špenátovo-sýrovou pomazánku – s čerstvě rozpečeným chlebem nebo houskou je to rychlá snídaně nebo svačina. Do náplně můžete společně s česnekem a smetanovým sýrem přidat i 2 lžíce najemno nakrájených sušených rajčat.

Máte chuť spíše na exotiku? Vyzkoušejte indické butter chicken podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

30 minut v kuchyni

Tým autorů 30 minut v kuchyni

Nejprve trio Jíme zdravě vyvrátilo zažitý stereotyp, že zdravé jídlo nemůže být chutné a teď boří další překážky domácího vaření, a sice že zabere spoustu času. První kuchařka ze stejnojmenného projektu 30 minut v kuchyni ukazuje, že na přípravu jídla vám stačí půlhodina a než se pokrm upeče, podusí či uvaří, můžete se věnovat čemukoliv jinému. Vybrat si můžete z 95 receptů v šesti kapitolách – Snídaně, Polévky, Hlavní jídla, Pohoštění, Pečení a Nápoje. Všechny spojuje jednoduchá příprava, dostupné a levné suroviny a skvělá, nekomplikovaná chuť. Ať s vařením začínáte, nebo hledáte obměnu svého repertoáru či tipy pro každodenní teplé večeře, v této srozumitelné knize najdete spoustu lahodné inspirace.

30minutvkuchyni.cz


Přečtěte si také

Recepty