Suroviny
- sterilovaná cizrna (slitá) 1 konzerva
- tuňák ve vlastní šťávě (150 g) 1 konzerva
- rajče 1 menší ks
- barevná paprika 1 kousek
- kyselá okurka
- jarní cibulka
- hořčice 1 lžička
- zakysaná smetana 2 lžíce
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
Postup přípravy:
- Cizrnu vidličkou nebo šťouchadlem rozmačkejte, aby v ní byly ještě drobné kousky.
- Přimíchejte okapaného tuňáka, nasekané rajče, papriku, okurku a cibulku.
- Potom přidejte hořčici a zakysanou smetanu. Vše dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou, promíchejte a můžete servírovat.
Kdo má rád tuňákovou pomazánku, může zkusit tuto podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE: Tuňáková pomazánka s vejci
Nebo zkuste další pomazánky: