Suroviny
- chilli (vločky, volitelné)
- kuřecí prsa (na kostky) 3–4 ks
- kukuřičný škrob 1/3 hrnku
Omáčka
- voda 1 hrnek
- omáčka Sriracha 2–3 lžíce
- sójová omáčka 5 lžic
- česnek (prolisovaný) 1 lžíce
- cukr 1/4 hrnku
- med 2–3 lžíce
- kukuřičný škrob 2 lžíce + 2 lžíce studené vody
Postup přípravy
- Ve středním rendlíku smíchejte hrnek vody, srirachu, sójovou omáčku, česnek, cukr, med a promíchejte. Přiveďte směs k varu na středním plameni, v misce vyšlehejte 2 lžíce škrobu se 2 lžícemi vody.
- Přilijte do omáčky, míchejte do zhoustnutí a poté snižte plamen.
- Kuřecí kostky a 1/3 hrnku kukuřičného škrobu dejte do sáčku, zatáhněte a protřepejte, aby se maso krásně obalilo.
- Velkou pánev zakápněte olejem, přidejte kuře a orestujte dohněda a maso propečte.
- Přilijte omáčku a promíchejte. Zasypejte chilli vločkami a podávejte s rýží.
Vyzkoušejte i recept na výtečné kuře kung pao z restaurace SIA
Kompletní recept najdete ZDE