Suroviny
- kešu 50 g
- cibule (střední ) 1 ks
- batáty (střední ) 2 ks
- uzená paprika 1/2 lžičky
- vývar 1 l
- šalvěj hrst
- máslo 70 g + na pomašlování
- olivový olej
- sůl
- pepř
Článek
20 receptů pro milovníky krémových polévek
Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Jejich hladivá struktura je zvláště v zimě vyloženě příjemná. Krémovou polévku lze připravit z mnoha druhů zeleniny nebo luštěnin, a...
Postup přípravy
- Den předem namočte kešu a uložte do ledničky.
- Na lžíci olivového oleje opečte na kostičky nakrájenou cibuli.
- Do hrnce přihoďte na kostičky nakrájené batáty, zasypte uzenou paprikou a ještě chvíli opékejte.
- Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte doměkka, cca 15 minut.
- Poté vsypte slité kešu ořechy a polévku rozmixujte do hladka.
- Dotáhněte solí a pepřem.
- V rendlíku rozehřejte máslo a ve chvíli, kdy začne bublat, vsypte lístky šalvěje. Smažte zhruba 5 minut nebo dokud není šalvěj krásně křupavá.
- Polévku servírujte se šalvějovými chipsy a pár kapkami šalvějového másla. Když se budete chtít extra rozmazlit, přidejte lžíci créme fraiche.