Těsto
Náplň
- tvaroh (nebo hustější zakysaná smetana) 250 g
- vejce 1 ks
- cukr 100 g
- vanilkový cukr 1 ks
- ovoce
Drobenka
- máslo 50 g
- polohrubá mouka 80 g
- cukr 60 g
- vanilkový cukr 1 ks
- skořice
krupavou-drobenkou
Upečte kynutý koláč s tvarohem a ovocem podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Těsto: Do lehce ohřátého mléka rozdrobte kvasnice, přidejte lžičku cukru a lžičku mouky a nechte vzejít kvásek (asi 15 minut).
- Zbylé suroviny dejte do mísy (máslo musí být povolené), přidejte kvásek a zpracujte v těsto, dejte kynout na hodinu.
- Po vykynutí rozválejte těsto na pečicím papíře (ideálně na lince, aby se dobře válelo) a přemístěte na velký plech.
- Troubu rozpalte na 180 °C (horkovzduch na 160 °C).
- Náplň: Tvaroh (zakysanou smetanu), vejce a oba cukry spojte v jednolitou hmotu a nalijte a rozetřete ji na připravené těsto koláče.
- Ovoce můžete použít skoro libovolné výraznější. Ovoce omyjte, nakrájejte (je-li to třeba) a poklaďte na koláč politý náplní:
- – samotná rebarbora: oloupejte a nakrájejte na menší kousky (stačí asi 4–5 středních stvolů)
- – rebarbora s jahodami: objemově půl na půl
- – meruňky: vypeckované a přepůlené (větší kusy na čtvrtky)
- – rybíz: omytý a odstopkovaný
- – švestky: vypeckované a přepůlené (větší kusy na čtvrtky)
- – borůvky
- – angrešt
- Drobenka: Povolené máslo, mouku a cukry (případně skořici) rukou spojte na drobenku a posypte jí koláč.
- Pečte v rozpálené troubě na 180 °C (horkovzduch 160 °C) 25–30 minut do zezlátnutí okrajů.
Připravte šťavnatý rybízový koláč s drobenkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE