redakce Prima FRESH

Trojbarevný koláč s višněmi

Moje hodnocení
12x

Hezká kombinace dvou těst, krémové vrstvy a ještě ovoce k tomu – tady si přijde na své i ten nejmlsnější jazýček. Kyselé višně krásně kontrastují se sladkým těstem, ale nebojte se je nahradit sezonním ovocem, které máte zrovna po ruce.

10 porcí
90 minut

Tmavé těsto

Náplň

Světlé těsto

Postup přípravy

  1. Na tmavé těsto ušlehejte máslo s cukrem do husté pěny, pak zapracujte vejce a většinu mléka. V míse promíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a solí.
  2. Moučnou směs přidejte k máslové, vypracujte těsto, a pokud by bylo příliš tuhé, zapracujte k němu ještě trochu mléka.
  3. Plech s okrajem (30 x 40 cm) vymažte máslem a vysypte moukou. Přesuňte do něj těsto a dobře ho na plechu roztlačte, aby bylo stejnoměrně vysoké.
  4. Na náplň prošlehejte tvaroh s cukrem, vejci, vanilkou a citronovou kůrou. Rozetřete ji na těsto a poklaďte vypeckovanými višněmi. Troubu předehřejte na 175 °C.
  5. Na světlé těsto ušlehejte vejce s cukrem, až zpění. Po částech zašlehávejte olej a vodu. V míse promíchejte mouku s práškem a solí a moučnou směs opatrně zatírejte k vejcím. Těsto rozetřete na tvarohovou náplň, uhlaďte, plech vložte do trouby a koláč pečte asi hodinu dozlatova.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty