Trojbarevný koláč s višněmi
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Trojbarevný koláč s višněmi
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Hezká kombinace dvou těst, krémové vrstvy a ještě ovoce k tomu – tady si přijde na své i ten nejmlsnější jazýček. Kyselé višně krásně kontrastují se sladkým těstem, ale nebojte se je nahradit sezonním ovocem, které máte zrovna po ruce.
Postup přípravy
-
Na tmavé těsto ušlehejte máslo s cukrem do husté pěny, pak zapracujte vejce a většinu mléka. V míse promíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a solí.
-
Moučnou směs přidejte k máslové, vypracujte těsto, a pokud by bylo příliš tuhé, zapracujte k němu ještě trochu mléka.
-
Plech s okrajem (30 x 40 cm) vymažte máslem a vysypte moukou. Přesuňte do něj těsto a dobře ho na plechu roztlačte, aby bylo stejnoměrně vysoké.
-
Na náplň prošlehejte tvaroh s cukrem, vejci, vanilkou a citronovou kůrou. Rozetřete ji na těsto a poklaďte vypeckovanými višněmi. Troubu předehřejte na 175 °C.
-
Na světlé těsto ušlehejte vejce s cukrem, až zpění. Po částech zašlehávejte olej a vodu. V míse promíchejte mouku s práškem a solí a moučnou směs opatrně zatírejte k vejcím. Těsto rozetřete na tvarohovou náplň, uhlaďte, plech vložte do trouby a koláč pečte asi hodinu dozlatova.
Trojbarevný koláč s višněmi 2
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Trojbarevný koláč s višněmi 2
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD