Bleskový ovocný koláč s ořechovou drobenkou

Moje hodnocení
8x

Tuhle dobrotu zvládne i malé dítě, ovšem výsledek je jak z luxusní restaurace. Ovoce volte podle dostupnosti / úspěchu lesního sběru / zásob na mrazáku.

1 porce
60 minut

Těsto

  • sezonní ovoce, případně vypeckované a nakrájené (podle druhu) 3–4 hrnky
  • cukr krupice 1 hrnek
  • mléko 1 hrnek
  • hladká mouka 3 hrnky
  • kvalitní rostlinný olej 1/2 hrnku
  • kypřicí prášek 1 sáček
  • vejce 2 ks

Drobenka

  • přírodní krupicový cukr 1/3 hrnku
  • ořechy a mandle, rozemleté 1/2 hrnku
  • máslo 1/3 hrnku
  • hrubá nebo polohrubá mouka cca 1/2 hrnku
  • mletá skořice 1 lžička

Navíc

  • máslo na vymazání
  • polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Můžete ho místo toho také vyložit papírem na pečení.
  2. Všechny přísady na těsto promíchejte v míse. Tekuté těsto vlijte na plech, rozložte na něj ovoce a posypte drobenkou, smíchanou z uvedených surovin.
  3. Plech vložte do trouby a koláč pečte asi 40 minut, až okraje vyběhnou a zezlátnou, drobenka bude křupavá a ovoce bude hezky bublat.

Další báječné hrnkové koláče najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 12. června:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty