redakce Prima FRESH

Bleskový ovocný koláč s ořechovou drobenkou

Moje hodnocení
14x

Tuhle dobrotu zvládne i malé dítě, ovšem výsledek je jak z luxusní restaurace. Ovoce volte podle dostupnosti / úspěchu lesního sběru / zásob na mrazáku.

1 porce
60 minut

Těsto

Drobenka

Navíc

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Můžete ho místo toho také vyložit papírem na pečení.
  2. Všechny přísady na těsto promíchejte v míse. Tekuté těsto vlijte na plech, rozložte na něj ovoce a posypte drobenkou, smíchanou z uvedených surovin.
  3. Plech vložte do trouby a koláč pečte asi 40 minut, až okraje vyběhnou a zezlátnou, drobenka bude křupavá a ovoce bude hezky bublat.

Další báječné hrnkové koláče najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 12. června:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty