Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bleskový ovocný koláč s ořechovou drobenkou
Tuhle dobrotu zvládne i malé dítě, ovšem výsledek je jak z luxusní restaurace. Ovoce volte podle dostupnosti / úspěchu lesního sběru / zásob na mrazáku.
do 1 hodiny
Suroviny
Těsto:
- sezonní ovoce, případně vypeckované a nakrájené (podle druhu) 3–4 hrnky
- cukr krupice 1 hrnek
- mléko 1 hrnek
- hladká mouka 3 hrnky
- kvalitní rostlinný olej 1/2 hrnku
- kypřicí prášek 1 sáček
- vejce 2 ks
Drobenka:
- přírodní krupicový cukr 1/3 hrnku
- ořechy a mandle, rozemleté 1/2 hrnku
- máslo 1/3 hrnku
- hrubá nebo polohrubá mouka cca 1/2 hrnku
- mletá skořice 1 lžička
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Můžete ho místo toho také vyložit papírem na pečení.
- Všechny přísady na těsto promíchejte v míse. Tekuté těsto vlijte na plech, rozložte na něj ovoce a posypte drobenkou, smíchanou z uvedených surovin.
- Plech vložte do trouby a koláč pečte asi 40 minut, až okraje vyběhnou a zezlátnou, drobenka bude křupavá a ovoce bude hezky bublat.