kolektiv Jíme zdravě

Mrkvový koláč s borůvkami a zázvorem

Moje hodnocení
5x

Mrkváč se hřeje na výsluní už dobrých patnáct let, zaslouží si tedy drobné omlazení. Superpotravina borůvky, hřejivý zázvor a stévie místo cukru mu dodají šmrnc a nové chuťové tóny.

15 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 185 °C. Pekáč o rozměru 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na tuhý sníh.
  2. Žloutky vyšlehejte metličkou s mlékem, smetanou, jogurtem a stévií dohladka, až se stévie zcela rozpustí. Přidejte zázvor a najemno nastrouhanou oloupanou mrkev, prosejte obě mouky a kypřicí prášek a důkladně promíchejte.
  3. Bílky zlehka zapracujte do žloutkové směsi. Těsto vlijte do připraveného pekáče, navrch rozprostřete borůvky a pečte v předehřáté troubě 36–39 minut dozlatova.
  4. Po upečení vyjměte koláč z pekáče a nechte na mřížce na pečicím papíru vychladnout alespoň 1 hodinu. Pak nakrájejte na porce a podávejte.

Upečte si vynikajicí mrkvový dort s ořechy jako z cukrárny podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

kolektiv Jíme zdravě

Jíme zdravě o Vánocích kolektiv Jíme zdravě

Kuchařka Jíme zdravě o Vánocích přináší nadílku 65 skvělých receptů, které jsou jemně odlehčené, tak aby i to sváteční hodování bylo zdravé. Tajemství spočívá v obměně několika surovin, zdravějším způsobu přípravy, a hlavně v celkovém množství. Kuchařka je rozdělena do 4 sekcí, tradičně nechybí cukroví, sváteční tabule, ale autoři mysleli také na pohoštění pro návštěvy a jak zpracovat případné zbytky, nebo jak vařit z toho, co dům dal.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty