redakce Prima FRESH

Rybízový drobenkový koláč s tvarohem

Moje hodnocení
11x

Rychlé, vtipné a velmi jednoduché. Člověk neví, jestli je šťavnatější těsto nebo tvarohová náplň – ostatně jsou stejně dokonale propojené. Rybíz dodá šťavnatému koláči báječně navinulý říz.

8 porcí
60 minut

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, solí a oběma druhy cukru. Přidejte nakrájené máslo a vytvořte drolivé těsto.
  2. Přidejte vejce a vanilkový extrakt, vypracujte drobenku velikosti hrášku.
  3. Máslem vymažte odepínací formu o průměru 23 cm a dno vyložte papírem na pečení.
  4. Dvě třetiny těsta přesuňte do formy a vymačkejte po dně a trochu po stranách. I s formou dejte do ledničky stejně jako zbylé těsto. Po 20 minutách zapněte troubu na 175 °C.
  5. Na náplň promíchejte mascarpone s tvarohem nebo krémovým sýrem, vanilkou, cukrem a škrobem. Zatřete vejce.
  6. Polovinu náplně rozetřete na vychladlé těsto do formy a posypte polovinou rybízu. Pokryjte zbytkem náplně, posypte zbylým rybízem a zbylou drobenkou.
  7. Vložte do trouby a pečte 70 až 80 minut dozlatova, pokud koláč příliš hnědne na povrchu, volně ho zakryjte alobalem. Vyzkoušejte vpichem špejle do středu těsta, jestli je propečeno, neměly by na ní ulpět vlhké drobky.
  8. Koláč nechte úplně vychladnout ve formě na drátěné mřížce, pak opatrně objeďte boky formy nožem a formu rozepněte.

Vyzkoušejte také jednoduchý rybízový koláč s drobenkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty