Šťavnatý tvarohový koláč s meruňkami ze špaldové mouky

Moje hodnocení
3x

Vyzkoušejte jednoduchý koláč s tvarohovou náplní a meruňkami. Těsto je v podstatě drobenka, kterou upěchujete na dno formy a zbytek použijete jako křupavou vrstvu navrch koláče.

12 porcí
90 minut

Těsto

Tvarohová náplň

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, sůl, kypřicí prášek do pečiva, vejce a vychlazené máslo. Prsty propracujte, až vznikne směs připomínající drobenku. Takto připravený základ nechte 15 minut odpočinout v lednici.
  2. Než se těsto vychladí, připravte náplň – tvaroh smíchejte s cukrem, vanilkou, citronovou kůrou a nakonec přidejte vejce. Promíchejte.
  3. Formu vyložte pečicím papírem. Dvě třetiny těsta nasypte do formy a umačkejte prsty. Na těsto nalijte tvarohovou náplň, rozprostřete nakrájené meruňky a posypte zbývajícím těstem.
  4. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut dozlatova. Propečenost zkontrolujte zapíchnutím špejle – těsto se nesmí na špejli lepit.
  5. Před podáváním koláče můžete posypat moučkovým cukrem.
PRIMA FRESH: Špaldovou hladkou mouku můžete nakombinovat s klasickou pšeničnou hladkou moukou.

Vyzkoušejte také hrnkový meruňkový koláč podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Meruňkový koláč s drobenkou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pernerka


Přečtěte si také

Recepty