Šťavnatý jahodový koláč s křupavou ovesnou drobenkou
Zdroj: Milluji
Šťavnatý jahodový koláč s křupavou ovesnou drobenkou
Zdroj:
Milluji
Bez drobenkového koláče není léto! Oblíbenou klasiku z jahod můžete tentokrát ale vylepšit drobenkou nejen z másla, mouky a cukru. Nahraďte mouku křupavými ovesnými vločkami a přisypte taky trochu mandlí. Rozhodně si tuto variaci zamilujete po prvním soustu.
Postup přípravy
-
Všechny ingredience z lednice vytáhněte alespoň 2 hodiny předem.
-
Troubu rozehřejte na 180 °C. A formu na koláč vymažte máslem a vysypte moukou.
-
Jahody důkladně omyjte a odstopkujte a obalte je v mouce.
-
Ve větší míse smíchejte mokré suroviny – vejce, olej, zakysanou smetanu, limetkovou šťávu, vanilkový extrakt a také cukr. Vše propojte metličkou.
-
Poté přidejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Pomocí stěrky pořádně zpracujte těsto.
-
Nyní připravte drobenku. V menší misce rukou důkladně zpracujte vločky spolu s cukrem, máslem, mandlemi a špetkou soli.
-
Těsto nyní přendejte do koláčové formy, je hutnější, takže jej mokrýma rukama roztáhněte do stran. Na těsto nedbale naskládejte jahody a nakonec posypte drobenkou.
-
Pečte 30 minut. Po upečení nechte vychladnout.
Šťavnatý jahodový koláč s křupavou ovesnou drobenkou 2
Zdroj: Milluji
Šťavnatý jahodový koláč s křupavou ovesnou drobenkou 2
Zdroj:
Milluji