Šťavnatý jahodový koláč s křupavou ovesnou drobenkou

Moje hodnocení
12x

Bez drobenkového koláče není léto! Oblíbenou klasiku z jahod můžete tentokrát ale vylepšit drobenkou nejen z másla, mouky a cukru. Nahraďte mouku křupavými ovesnými vločkami a přisypte taky trochu mandlí. Rozhodně si tuto variaci zamilujete po prvním soustu.

12 porcí
60 minut
česká

Suroviny

Drobenka

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience z lednice vytáhněte alespoň 2 hodiny předem.
  2. Troubu rozehřejte na 180 °C. A formu na koláč vymažte máslem a vysypte moukou.
  3. Jahody důkladně omyjte a odstopkujte a obalte je v mouce.
  4. Ve větší míse smíchejte mokré suroviny – vejce, olej, zakysanou smetanu, limetkovou šťávu, vanilkový extrakt a také cukr. Vše propojte metličkou.
  5. Poté přidejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Pomocí stěrky pořádně zpracujte těsto.
  6. Nyní připravte drobenku. V menší misce rukou důkladně zpracujte vločky spolu s cukrem, máslem, mandlemi a špetkou soli.
  7. Těsto nyní přendejte do koláčové formy, je hutnější, takže jej mokrýma rukama roztáhněte do stran. Na těsto nedbale naskládejte jahody a nakonec posypte drobenkou.
  8. Pečte 30 minut. Po upečení nechte vychladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty