Suroviny
- rajčata (oválná zralá rajčata) 1 kg
- česnek 8–10 stroužků
- sušená bazalka 3–4 lžíce
- olivový olej
- mořská sůl
Postup přípravy
- Na plech položte papír na pečení a rozložte na něj napříč rozříznutá rajčata. Každé rajče osolte a okořeňte sušenou bazalkou.
- Postup sušení: V troubě rozpálené na 180 ˚C sušte 30 minut, pak snižte teplotu na 140 ˚C a sušte dalších 30 minut. Nakonec snižte teplotu na 100 ˚C a sušte posledních 30 minut.
- Usušená rajčata vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Do předem připravených sklenic poskládejte rajčata společně s na plátky nakrájenym česnekem. Na závěr zalijte olivovým olejem, aby byla rajčata ponořená, a máte hotovo.
Vyzkoušejte těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou podle návodného videoreceptu