Neplecha na plechu

Perníčkové crinkles - popraskané cukroví s voňavým kořením

Moje hodnocení
1x

Znáte crinkles? Tyto popraskané sušenky jsou velice populární právě pro svůj efektní vzhled. Jsou jednoduché, rychlé a hlavně velmi chutné. Běžně se pečou čokoládové, ale vy můžete tentokrát vyzkoušet perníčkové. Ideální tip na Vánoce jako cukroví.

25 porcí
45 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Do mísy nasypte mouku, přidejte koření a kypřicí prášek. Směs promíchejte a prosejte do větší misky.
  2. Pak přisypte cukr a opět promíchejte. Do sypké směsi vyklepněte vejce a vložte změklé máslo. Z těchto surovin ručně vypracujte kompaktní těsto, které vložte do mikroténového sáčku a nechte v lednici alespoň 2 hodiny uležet (nejlépe však do druhého dne).
  3. Když je těsto dostatečně odpočinuté, vyndejte ho z lednice. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Troubu dejte předehřát na 180 °C.
  4. Nyní přejděte k přípravě sušenek. Z vychladlého těsta lžičkou odebírejte malé kousky, které vyválejte do kuličky. Kuličky poté obalte v moučkovém cukru a poskládejte je na připravené plechy.
  5. Nebojte se kuličky obalit co nejvíce. Čím lépe budou obalené, tím hezčího efektu popraskání dosáhnete. Oba plechy vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte je 12 minut.

Nebo na pečení tolik nejste? Tak si připravte kokosové kuličky podle našeho videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Nebo tu máte další recepty na cukroví:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty