reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Mandlové linecké cukroví
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Mandlové linecké cukroví

Mandlové linecké cukroví

Hodnoceno: 5x
Každý má na svátky to svoje cukroví, je nám to jasné. Linecké se řadí mezi velmi oblíbené díky vláčnému těstu a šťavnaté ovocné náplni uvnitř. Vyzkoušejte do klasického receptu přidat mandlovou mouku, stojí to za to!
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Nejprve vymíchejte máslo s cukry, přidejte žloutky a důkladně promíchejte.
  2. Na pracovní desku prosejte hladkou mouku, přisypte mandlovou a nastrouhejte kůru z citronu.
  3. Přidejte máslovou směs, ručně vypracujte nelepivé těsto, zabalte jej do potravinové folie a nechte hodinu v lednici.
  4. Před vykrajováním ho nechte při pokojové teplotě povolit, aby se vám dobře válelo. Ještě jednou ho důkladně propracujte.
  5. Vyválejte placku cca 3–4 mm silnou a vykrajujte sudý počet plných tvarů a stejný s otvorem ve středu. Lepší je středy vykrajovat až na plechu.
  6. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě rozpálené na 150–160 °C do slabě růžové barvy.
  7. Slepujte vychladlé nejlépe výraznější rybízovou zavařeninou. Do druhého dne cukroví krásně zvláční.

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.