návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Išelské dortíčky v hořké čokoládě – nejlepší recept na oblíbené vánoční cukroví

Hodnoceno: 50x
25 ks porcí
do 1 hodiny
Išelské dortíčky v hořké čokoládě
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Išelské dortíčky v hořké čokoládě
Údajně oblíbený recept císaře pána, který krásné lázně Bad Ischl rád navštěvoval a išelské dortíčky si tu prý dopřával Vánoce nevánoce.

Postup

  1. Z uvedených surovin vypracujte těsto, zabalte ho do potravinové fólie a uložte odpočinout do chladničky, ideálně do druhého dne. Troubu předehřejte na 170 °C a připravte si plechy, vyložené papírem na pečení. Z těsta vyválejte plát a vykrájejte kolečka, přeneste na plech. Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte asi 8 minut. Po upečení nechte vychladnout. 
  2. Na náplň spolu promíchejte uvedené suroviny na hutnější krém. Potřete jím upečená kolečka a slepte. Nechte ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Namáčejte do připravené čokoládové polevy a ozdobte vlašskými ořechy nebo mandlí. 

PRIMA TIP: Nespoléhejte na hotové polevy, připravte si vlastní ze 100 g rozpuštěné kvalitní tmavé čokolády a 15 g rozpuštěného kakaového másla, které spolu promíchejte ve vodní lázni. Před použitím polevu trochu nahřejte.

Išelské dortíčky v hořké čokoládě
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Išelské dortíčky v hořké čokoládě
10 nejlepších receptů na vánoční cukroví

10 nejlepších receptů na vánoční cukroví, které máme nejradši