Išelské dortíčky v hořké čokoládě – nejlepší recept na oblíbené vánoční cukroví

Moje hodnocení
53x

Údajně oblíbený recept císaře pána, který krásné lázně Bad Ischl rád navštěvoval a išelské dortíčky si tu prý dopřával Vánoce nevánoce.

1 porce
60 minut
rakouská

Těsto

Náplň

  • moučkový cukr (cukr moučka) 100 g
  • rum 1 lžička
  • rybízová marmeláda 40 g
  • opražené rozmixované lískové oříšky 150 g
  • tmavá čokoládová poleva k namáčení
  • půlky ořechů nebo mandle na ozdobu

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin vypracujte těsto, zabalte ho do potravinové fólie a uložte odpočinout do chladničky, ideálně do druhého dne. Troubu předehřejte na 170 °C a připravte si plechy, vyložené papírem na pečení. Z těsta vyválejte plát a vykrájejte kolečka, přeneste na plech. Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte asi 8 minut. Po upečení nechte vychladnout.
  2. Na náplň spolu promíchejte uvedené suroviny na hutnější krém. Potřete jím upečená kolečka a slepte. Nechte ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Namáčejte do připravené čokoládové polevy a ozdobte vlašskými ořechy nebo mandlí.

PRIMA TIP: Nespoléhejte na hotové polevy, připravte si vlastní ze 100 g rozpuštěné kvalitní tmavé čokolády a 15 g rozpuštěného kakaového másla, které spolu promíchejte ve vodní lázni. Před použitím polevu trochu nahřejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty