Suroviny
- salko (slazené kondenzované mléko) 1 plechovka
- kokosová moučka (nebo najemno nastrouhaný kokos) 200 g
- loupané mandle cca 150 g
- strouhaný kokos (na obalení) 100 g
Nechte se vést při přípravě návodným videoreceptem
Postup přípravy
- Salko nalijte do misky, přisypte jemně strouhaný nebo mletý kokos a směs promíchejte. Přikryjte fólií nebo talířem a dejte alespoň na hodinu chladit do lednice.
- Kokos na obalení vsypte do menší misky. Prsty odeberte vychlazenou kokosovou hmotu, doprostřed vmáčkněte mandli, v dlaních vytvarujte kuličku a obalte ji v kokosu. Vložte do papírového košíčku a nechte vychladit.
PRIMA TIP: Ideální je zkombinovat jemně strouhaný kokos do náplně a hotové kuličky naopak obalovat v nahrubo strouhaném kokosu. Pokud seženete jen hrubě strouhaný kokos, můžete ho před přípravou promixovat v mixéru.
Kokosové kuličky Rafaelo Zdroj: Radčina kuchařka bez lepku
Vyzkoušejte také výborné medovníkové kuličky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE