návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vánoční nepečené cukroví alias "kokoule"

Hodnoceno: 7x
80 ks porcí
do 1,5 hodiny
Vánoční cukroví alias "kokoule"
Autor: Smoothcooking.cz Vánoční cukroví alias "kokoule"
Nejste fanoušky zdlouhavého pečení vánočního cukroví? Pak vás možná zaujme tato verze nepečených kuliček. Krásně voní po kokosu a kvalitní čokoládě.

Suroviny (80 ks porcí)

Postup

  1. Nejprve si odvažte kokos, přilijte kondenzované mléko, přidejte sušenou smetanu do kávy a rozehřátý kokosový olej.
  2. Všechny ingredience důkladně promíchejte. Než budete pokračovat dál, dejte těsto vychladit na 30 minut, ale klidně přes noc.
  3. Poté si připravte misku s vodou, do které si lehce namočte ruce a vytvářejte malé kuličky. Díky vodě se hmota nelepí na ruce.
  4. Kuličky pokládejte na prkénko vedle sebe a když máte všechny hotové, dejte je minimálně na půl hodiny do mrazáku, klidně ale přes noc.
  5. Zmražené kuličky vyndejte z mrazáku a začněte obalovat.
  6. Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu, já použila 70%, kuličku napíchněte na párátko, obalte a nechte okapat.
  7. Poté najděte nějakou mřížku, do které párátko zapíchněte a nechte čokoládu zatuhnout. Jelikož jsou kuličky namražené, tak je to rychlovka.
  8. Pokud chcete, můžete je ještě před zatuhnutím do půlky obalit v kokosu.
  9. Když je čokoláda zatuhlá, sundejte párátko, přendejte do krabičky a udržujte v chladu.

Smooth & cooking
Kateřina Kuranova

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. 

Související témata: cukroví , kokosové koule , vánoční cukroví , Sladké