Suroviny
- mletý kokos (jemně ) 200 g
- kondenzované mléko 1 plechovka
- sušené mléko (do kávy) 3 vrchovaté lžíce
- Kokosový olej 1–2 lžíce
- čokoláda (na obalení) 300 g (50% a výše %) čokolády
Postup přípravy
- Nejprve si odvažte kokos, přilijte kondenzované mléko, přidejte sušenou smetanu do kávy a rozehřátý kokosový olej.
- Všechny ingredience důkladně promíchejte. Než budete pokračovat dál, dejte těsto vychladit na 30 minut, ale klidně přes noc.
- Poté si připravte misku s vodou, do které si lehce namočte ruce a vytvářejte malé kuličky. Díky vodě se hmota nelepí na ruce.
- Kuličky pokládejte na prkénko vedle sebe a když máte všechny hotové, dejte je minimálně na půl hodiny do mrazáku, klidně ale přes noc.
- Zmražené kuličky vyndejte z mrazáku a začněte obalovat.
- Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu, já použila 70%, kuličku napíchněte na párátko, obalte a nechte okapat.
- Poté najděte nějakou mřížku, do které párátko zapíchněte a nechte čokoládu zatuhnout. Jelikož jsou kuličky namražené, tak je to rychlovka.
- Pokud chcete, můžete je ještě před zatuhnutím do půlky obalit v kokosu.
- Když je čokoláda zatuhlá, sundejte párátko, přendejte do krabičky a udržujte v chladu.
Vyzkoušejte také recept na nepečené kokosové kuličky Rafaelo podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE