Křehké vinné cukroví ze čtyř ingrediencí

Moje hodnocení
5x

Vinné cukroví patří mezi poklady z kuchařek našich babiček, které se vracejí na výsluní. Na jejich přípravu vám stačí pouhé čtyři ingredience, ale na chuti to nepoznáte! A zvládnete je i na poslední chvíli.

40 porcí
45 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Smíchejte všechny ingredience a vypracujte hladké těsto.
  2. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte minimálně na dvě hodiny do lednice. (Nejlépe přes noc)
  3. Z těsta vyválejte plát cca 3-4 mm silný a vykrajujte libovolné tvary. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem
  4. Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňu cca 9 minut.
  5. Po vyndání z trouby obalujte ihned v moučkovém cukru.
PRIMA TIP: Můžete udělat i slanou variantu. Před tím, než vložíte vykrájené tvary do trouby, posypte je solí, kmínem, sezamem apod.

Vyzkoušejte také jednoduché Masarykovo cukroví s lískovými oříšky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pernerka


Přečtěte si také

Recepty