Suroviny
- hladká mouka (pšeničná, např. Pernerka) 250 g
- máslo 250 g
- bílé víno 6 lžic
- moučkový cukr (na obalení)
Postup přípravy
- Smíchejte všechny ingredience a vypracujte hladké těsto.
- Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte minimálně na dvě hodiny do lednice. (Nejlépe přes noc)
- Z těsta vyválejte plát cca 3-4 mm silný a vykrajujte libovolné tvary. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem
- Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňu cca 9 minut.
- Po vyndání z trouby obalujte ihned v moučkovém cukru.
PRIMA TIP: Můžete udělat i slanou variantu. Před tím, než vložíte vykrájené tvary do trouby, posypte je solí, kmínem, sezamem apod.
Křehké vinné cukroví ze čtyř ingrediencí Zdroj: Pernerka
Vyzkoušejte také jednoduché Masarykovo cukroví s lískovými oříšky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE