Suroviny
- hladká mouka (pšeničná, např. Pernerka) 250 g
 - máslo 250 g
 - bílé víno 6 lžic
 - moučkový cukr (na obalení)
 
Postup přípravy
- Smíchejte všechny ingredience a vypracujte hladké těsto.
 - Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte minimálně na dvě hodiny do lednice. (Nejlépe přes noc)
 - Z těsta vyválejte plát cca 3-4 mm silný a vykrajujte libovolné tvary. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem
 - Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňu cca 9 minut.
 - Po vyndání z trouby obalujte ihned v moučkovém cukru.
 
PRIMA TIP: Můžete udělat i slanou variantu. Před tím, než vložíte vykrájené tvary do trouby, posypte je solí, kmínem, sezamem apod.
Vyzkoušejte také jednoduché Masarykovo cukroví s lískovými oříšky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE