Linecké cukroví slepované pistáciovým krémem

Moje hodnocení
5x

Linecké těsto je základem mnoha druhů cukroví. Kromě klasiky s rybízovým džemem můžete připravit i jiné slepované cukroví, například s moderními ořechovými krémy. My jsme vyzkoušeli krém z pistácií a je to vážně luxusní dobrota, která se na vánočním stole bude určitě vyjímat.

1 porce
90 minut

Těsto

Krém

Dokončení

Postup přípravy

  1. Z hladké mouky, másla, cukru krupice, moučkového cukru, žloutku, semínek vanilkového lusku a citronové kůry uhněťte těsto. Můžete použít robota s nástavcem typu K, se kterým se těsto dobře vypracuje.
  2. Těsto zabate do potravinové fólie a nechte ho minimálně dvě hodiny, ale nejlépe do druhého dne, odpočinout v lednici.
  3. Těsto vyndejte z lednice, nechte pár minut v pokojové teplotě povolit a na válu ho vyválejte na cca 2–3 mm silný plát.
  4. Z těsta vykrajujte tvary podle vlastního výběru (např. stromečky a srdíčka).
  5. Pečte ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 8–9 minut.
  6. Mezitím připravte náplň. Máslo s cukrem dejte do mísy a nechte ho šlehat, až minimálně zdvojnásobí objem a zbělá. Trvá to několik minut. Poté přidejte pistáciový krém a vše společně prošlehejte.
  7. Hotové linecké cukroví namažte krémem a slepte.
  8. Nakonec namočte roh stromečku nebo půlku srdíčka v rozpuštěné čokoládě rozmíchané se smetanou ke šlehání. Čokoládu posypejte nasekanými pistáciemi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv KK


Přečtěte si také

Recepty