Linecké cukroví slepované pistáciovým krémem
Zdroj: archiv KK
Linecké cukroví slepované pistáciovým krémem
Zdroj:
archiv KK
Linecké těsto je základem mnoha druhů cukroví. Kromě klasiky s rybízovým džemem můžete připravit i jiné slepované cukroví, například s moderními ořechovými krémy. My jsme vyzkoušeli krém z pistácií a je to vážně luxusní dobrota, která se na vánočním stole bude určitě vyjímat.
Postup přípravy
-
Z hladké mouky, másla, cukru krupice, moučkového cukru, žloutku, semínek vanilkového lusku a citronové kůry uhněťte těsto. Můžete použít robota s nástavcem typu K, se kterým se těsto dobře vypracuje.
-
Těsto zabate do potravinové fólie a nechte ho minimálně dvě hodiny, ale nejlépe do druhého dne, odpočinout v lednici.
-
Těsto vyndejte z lednice, nechte pár minut v pokojové teplotě povolit a na válu ho vyválejte na cca 2–3 mm silný plát.
-
Z těsta vykrajujte tvary podle vlastního výběru (např. stromečky a srdíčka).
-
Pečte ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 8–9 minut.
-
Mezitím připravte náplň. Máslo s cukrem dejte do mísy a nechte ho šlehat, až minimálně zdvojnásobí objem a zbělá. Trvá to několik minut. Poté přidejte pistáciový krém a vše společně prošlehejte.
-
Hotové linecké cukroví namažte krémem a slepte.
-
Nakonec namočte roh stromečku nebo půlku srdíčka v rozpuštěné čokoládě rozmíchané se smetanou ke šlehání. Čokoládu posypejte nasekanými pistáciemi.
Linecké cukroví slepované pistáciovým krémem 2
Zdroj: archiv KK
Linecké cukroví slepované pistáciovým krémem 2
Zdroj:
archiv KK