Křehké mrkvové cukroví

Moje hodnocení
6x

Vánoce se nezadržitelně blíží, takže každý nový tip na osvědčené cukroví přijde vhod. Tentokrát do něj můžete zužitkovat i zeleninu, konkrétně mrkev!

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Máslo nechte při pokojové teplotě změknout a poté ho vyšlehejte s cukrem a vanilkou.
  2. Přidejte mouku, kypřicí prášek, zázvor a najemno nastrouhané mrkve.
  3. Vypracujte vláčné těsto a nechte je několik hodin odležet v ledničce.
  4. Poté těsto vyválejte na asi půl centimetru vysoký plát a formičkami vykrájejte různé tvary.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
  6. Cukroví můžete poprášit moučkovým cukrem, potřít rozpuštěnou čokoládou nebo slepit marmeládou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty