Suroviny
- hladká mouka 200 g
- máslo 150 g
- mleté mandle 20 g
- mrkev (středně velká ) 2 ks
- cukr 70 g
- mletý zázvor 1/2 lžičky
- vanilka trocha
- kypřicí prášek 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Máslo nechte při pokojové teplotě změknout a poté ho vyšlehejte s cukrem a vanilkou.
- Přidejte mouku, kypřicí prášek, zázvor a najemno nastrouhané mrkve.
- Vypracujte vláčné těsto a nechte je několik hodin odležet v ledničce.
- Poté těsto vyválejte na asi půl centimetru vysoký plát a formičkami vykrájejte různé tvary.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
- Cukroví můžete poprášit moučkovým cukrem, potřít rozpuštěnou čokoládou nebo slepit marmeládou.
Křehké mrkvové cukroví 1 Zdroj: archiv La Formaggeria