Křehké mrkvové cukroví
Zdroj: archiv La Formaggeria
Křehké mrkvové cukroví
Zdroj:
archiv La Formaggeria
Vánoce se nezadržitelně blíží, takže každý nový tip na osvědčené cukroví přijde vhod. Tentokrát do něj můžete zužitkovat i zeleninu, konkrétně mrkev!
Postup přípravy
-
Máslo nechte při pokojové teplotě změknout a poté ho vyšlehejte s cukrem a vanilkou.
-
Přidejte mouku, kypřicí prášek, zázvor a najemno nastrouhané mrkve.
-
Vypracujte vláčné těsto a nechte je několik hodin odležet v ledničce.
-
Poté těsto vyválejte na asi půl centimetru vysoký plát a formičkami vykrájejte různé tvary.
-
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
-
Cukroví můžete poprášit moučkovým cukrem, potřít rozpuštěnou čokoládou nebo slepit marmeládou.
Křehké mrkvové cukroví 1
Zdroj: archiv La Formaggeria
Křehké mrkvové cukroví 1
Zdroj:
archiv La Formaggeria