Celozrnné linecké cukroví s mákem a povidly

Moje hodnocení
2x

Oblíbené linecké cukroví voní máslem a v ústech se skoro rozplývá. Zkuste je tentokrát připravit trochu zdravěji, z celozrnné mouky. Do těsta můžete přidat mák, k němuž se báječně hodí i švestková povidla na promazání.

20 porcí
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto zpracujte dohromady. Těsto zabalte do fólie a nechte přes noc odpočívat.
  2. Těsto nechte trochu povolit a poté na pomoučené ploše vyválejte na plát silný asi 2 mm. Vykrajujte tvary pečiva, z nichž polovina bude mít uprostřed vykrojený menší otvor.
  3. Pečivo rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 8 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Slepujte povidly.

Vyzkoušejte také klasické linecké cukroví podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Probio.cz


Přečtěte si také

Recepty