Suroviny
- hladká celozrná špaldová mouka (Probio) 200 g
- mák 20 g
- moučkový cukr 25 g
- žloutek 1 ks
- máslo (studené) 120 g
- švestková povidla (na promazání)
Postup přípravy
- Suroviny na těsto zpracujte dohromady. Těsto zabalte do fólie a nechte přes noc odpočívat.
- Těsto nechte trochu povolit a poté na pomoučené ploše vyválejte na plát silný asi 2 mm. Vykrajujte tvary pečiva, z nichž polovina bude mít uprostřed vykrojený menší otvor.
- Pečivo rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 8 minut dozlatova. Nechte vychladnout. Slepujte povidly.
Celozrnné linecké cukroví s mákem a povidly Zdroj: PROBIO
Vyzkoušejte také klasické linecké cukroví podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE