Pečená kuřecí stehna s citronem podávaná s rýží a olivami – křehké maso, které chutná jako léto

Moje hodnocení
4x

Osvěžující chuť citronu, výrazné bylinky a šťavnaté maso – to je kombinace, která nikdy nezklame. Tento recept vás přenese do sluncem prohřátého Středomoří. Pečená kuřecí stehna v jogurtové marinádě získají křehkost a hloubku chuti, kterou krásně doplní voňavá rýže s olivami a petrželkou.

4 porce
90 minut
středomořská

Maso

Dokončení

Postup přípravy

  1. Smíchejte jogurt s oreganem, tymiánem, kurkumou a prolisovaným česnekem.
  2. Nalijte směs na kuřecí stehna a důkladně je promíchejte. Osolte, opepřete a vložte do pekáčku. Navrch nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu z jednoho citronu. Pokapejte olejem.
  3. Pečte stehna v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 70 minut. Během pečení maso několikrát otočte. Asi 20 minut před koncem přidejte do pekáče cibuli nakrájenou na měsíčky a plátky ze zbylého citronu.
  4. Na pánvi orestujte rýži na troše oleje. Po 2 minutách ji zalijte 600 ml vody, osolte, přiklopte a duste 12 minut. Poté rýži odstavte a nechte dalších 12 minut dojít pod pokličkou.
  5. Podávejte pečená stehna s cibulí a citrony. Rýži promíchejte s nasekanými olivami a čerstvou petrželkou a naservírujte jako přílohu.

PRIMA TIP: Pro ještě intenzivnější chuť marinujte maso v jogurtové směsi přes noc. Získá tak jemnost a pronikavější aroma.

Vyzkoušejte také celé pečené kuře s máslem a zeleninou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Výtečné pečené kuře s máslem a zeleninou

Inspirujte se i dalšími recepty, které spojují maso a citrony

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty