Suroviny
- kuřecí prsa (např. Drůbežářského závodu Klatovy) 2 ks
- balzamikový ocet 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- med 1 lžička
- česnek 2 stroužky
- tymián
- oregano
- bazalka
- citronová šťáva 1/2 plodu
- sůl
- pepř
- microgreens (na ozdobu)
Postup přípravy:
- V míse smíchejte balzamikový ocet, olej, med, nasekaný česnek a bylinky, citronovou šťávu, sůl a pepř. Trochu si dejte stranou (ještě než přidáte kuřecí prsa) na přelití upečeného masa.
- Přidejte očištěná kuřecí prsa a nechte alespoň 1 hodinu marinovat.
- Maso vyndejte z marinády a nechte lehce okapat. Na rozpálené pánvi nebo grilu ho zprudka opečte z obou stran (1–2 minuty na každé), aby se vytvořila kůrčička.
- Poté grilujte většinu času maso přikryté (cca 10–15 minut), ať si zachová co nejvíce šťávy.
- Při servírování přelijte prohřátou marinádou, kterou jste si dali stranou, dozdobte citronem a microgreens. Výsledkem je šťavnaté maso s jemnou kyselkavě-sladkou chutí.
Chcete si doma připravit celé kuře? Pak pro vás máme videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Pečené kuře s máslem a zeleninou
Nebo mrkněte na další grilované dobroty: