zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kuřecí piccata s citronovou omáčkou a kapary
Autor: Kuchařka dona Corleona Kuřecí piccata s citronovou omáčkou a kapary

Kuřecí piccata s citronovou omáčkou a kapary

Hodnoceno: 5x
Piccata znamená v italštině naštvaný a tohle jídlo rozhodně veškerý vztek rozpustí. Schválně ho uvařte pro rodinu, svěřte se jim, co vás trápí a třeba společně najdete rozumné řešení. Jak říká rodina Corleonů: „Nikdy neříkej nikomu mimo rodinu, co si myslíš.“
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Kuřecí prsa podélně rozřízněte na polovinu, získáte tak 8 kusů. Mírně je osolte a opepřete. Mouku a parmazán promíchejte ve středně velké míse a ve směsi obalte kuřecí plátky.
  2. Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejte na středním stupni. Přidejte polovinu olivového oleje a 4 lžíce másla. Jakmile se máslo rozpustí, vložte do pánve 4 kusy kuřete. Opečte je dohněda, trvá to asi 3 minuty z každé strany. Kuře vyjměte, odložte stranou a zopakujte se zbývajícím olivovým olejem, dalšími 4 lžícemi másla a zbylým kuřetem.
  3. Připravte omáčku: Do pánve vlijte kuřecí vývar, přidejte citronovou šťávu a kapary. Za stálého míchání přiveďte k varu. Přidejte špetku soli a pepře. Do pánve vraťte všechno kuře a obraťte ho v omáčce. Snižte teplotu a mírným varem vařte 3 minuty. Čas od času kuře v omáčce obraťte.
  4. Vyjměte kuře z pánve na servírovací talíř. Do omáčky v pánvi vešlehejte zbývající máslo. Kuře přelijte omáčkou, posypte nadrobno nasekanou petrželkou a okamžitě podávejte.
Kuřecí piccata s citronovou omáčkou a kapary
Autor: Kuchařka dona Corleona Kuřecí piccata s citronovou omáčkou a kapary

Další originální italské recepty najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Vychutnejte si chutě a vůně podzimu podle časopisu Prima FRESH!

Vychutnejte si chutě a vůně podzimu podle časopisu Prima FRESH!

reklama

Kuchařka rodiny Dona Corleona

První díl trilogie Kmotr se stal kasovním trhákem ihned po premiéře v roce 1972. Režisér Francis Ford Coppola ho natočil podle románu Kmotr italsko-amerického autora Maria Puza a věrně na plátno převedl mafiánskou rodinu v New Yorku a spletité vztahy v italské a americko-italské kultuře. Jídlo patří ke stěžejním motivům, objevuje se zpravidla ve chvílích, kdy se rodiny scházejí. Tato nevšední kuchařka pečlivě popisuje autentické italské a italsko-americké pokrmy, které klan Corleonů s oblibou jí a objevují se ve filmu. Záleží jen na vás, jestli se budete nejdříve dívat nebo vařit, obojí rozhodně stojí za to. 

Vydalo nakladatelství Slovart.

Související témata: kuřecí prsa , kapary , Hlavní jídla , Italská kuchyně