Kuřecí piccata s citronovou omáčkou a kapary
Zdroj: Kuchařka dona Corleona
Kuřecí piccata s citronovou omáčkou a kapary
Zdroj:
Kuchařka dona Corleona
Piccata znamená v italštině naštvaný a tohle jídlo rozhodně veškerý vztek rozpustí. Schválně ho uvařte pro rodinu, svěřte se jim, co vás trápí a třeba společně najdete rozumné řešení. Jak říká rodina Corleonů: „Nikdy neříkej nikomu mimo rodinu, co si myslíš.“
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa podélně rozřízněte na polovinu, získáte tak 8 kusů. Mírně je osolte a opepřete. Mouku a parmazán promíchejte ve středně velké míse a ve směsi obalte kuřecí plátky.
-
Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejte na středním stupni. Přidejte polovinu olivového oleje a 4 lžíce másla. Jakmile se máslo rozpustí, vložte do pánve 4 kusy kuřete. Opečte je dohněda, trvá to asi 3 minuty z každé strany. Kuře vyjměte, odložte stranou a zopakujte se zbývajícím olivovým olejem, dalšími 4 lžícemi másla a zbylým kuřetem.
-
Připravte omáčku: Do pánve vlijte kuřecí vývar, přidejte citronovou šťávu a kapary. Za stálého míchání přiveďte k varu. Přidejte špetku soli a pepře. Do pánve vraťte všechno kuře a obraťte ho v omáčce. Snižte teplotu a mírným varem vařte 3 minuty. Čas od času kuře v omáčce obraťte.
-
Vyjměte kuře z pánve na servírovací talíř. Do omáčky v pánvi vešlehejte zbývající máslo. Kuře přelijte omáčkou, posypte nadrobno nasekanou petrželkou a okamžitě podávejte.
Kuřecí piccata s citronovou omáčkou a kapary
Zdroj: Kuchařka dona Corleona
Kuřecí piccata s citronovou omáčkou a kapary
Zdroj:
Kuchařka dona Corleona
Další originální italské recepty najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: