Masové koule
- krůtí mleté maso 1 kg
- strouhanka 1 hrnek
- vejce 1 ks
- pesto 4 lžíce
- petrželka 1/4 hrnku
- rajský protlak 2 lžíce
- česnek 4 stroužky
- sladká paprika 2 vrchovaté lžičky
- chilli 1/4 lžičky
- sůl
Omáčka
- nakládaná rajčata 500 g
- rajčatové pyré 420 g
- sůl (, )
- pepř
- petrželka
- strouhaný parmazán
Postup přípravy
- Smíchejte ve velké míse všechny ingredience na masové koule. Ze směsi připravte masové koule (cca 18 ks).
- Pánev rozehřejte, zakápněte olejem a koule osmažte zespod dozlatova. Poté otočte a nechejte zhnědnout z druhé strany.
- Přisypejte sekaná rajčata, passatu, dochuťte solí a pepřem. Snižte plamen a nechejte slabě vřít asi 10–15 minut (dokud nebudou koule dostatečně propečené).
- Posypejte petrželkou, parmazánem a servírujte například s těstovinami nebo quinoou.