návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Masové koule s játry a rajčatovou omáčkou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1,5 hodiny
Masové koule s játry a rajčatovou omáčkou
Autor: Cukrfree - kuchařka pro malé i velké Masové koule s játry a rajčatovou omáčkou
Masové kuličky zpopularizoval švédský řetězec s nábytkem, ale patří do národní kuchyně Středomoří i Balkánu, záleží na tom, jaké maso použijete a jakou omáčkou ho doplníte. Tuhle zeleninovou můžete použít i na kuskus nebo těstoviny. Játra maso obohatí o prospěšné omega-3 mastné kyseliny.

Další zajímavé recepty z krásné kuchařky Cukrfree najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Cuketu a lilek oloupejte a nakrájejte na stejně velké kostky. Rajčata omyjte a nakrájejte na menší kousky. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a se zeleninou rozložte do zapékací nádoby. Posypte nasekanou bazalkou, zalijte olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Vložte do trouby a pečte zhruba 40 minut.
  2. Mezitím vymažte zapékací mísu sádlem. Do mixéru typu kutr dejte hovězí maso, játra, oloupanou cibuli a česnek, oregano a oloupanou a na kostky nakrájenou cuketu. Osolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Rukama tvarujte kuličky o průměru zhruba 3 cm a skládejte je do připravené nádoby.
  3. Hotovou zeleninu vyjměte a nechte vychladnout. Teplotu v troubě zvyšte na 175 °C. Koule zakápněte rozehřátým sádlem, vložte do trouby a pečte zhruba 25 minut, až ztmavnou a zpevní.
  4. Vychladlou zeleninu rozmixujte tak, jak máte rádi a omáčkou přelijte upečené koule. Vraťte je do trouby na 5–10 minut zapéct.

Masové koule s játry a rajčatovou omáčkou  Foto: Masové koule s játry a rajčatovou omáčkou , Foto: Cukrfree - kuchařka pro malé i velké

Cukrfree – kuchařka pro malé i velké

Cukrfree - kuchařka pro malé i velké Foto:

Jana Dell Plotnárková a Janina Černá

Cukrfree kuchařka pro malé i velké je nepostradatelnou knihou pro každého, kdo se zajímá o zdraví nejen svoje, ale i celé své rodiny. Najdete v ní více než 120 unikátních receptů s minimálním obsahem cukru, a s ideálním poměrem pro tělo prospěšných zdravých tuků a bílkovin. Součástí jsou také výživová doporučení, kde se dozvíte spoustu užitečných informací o tom, jak by měla vypadat výživa nejen nás dospělých, ale i dětí, a to včetně těch nejmenších.

Ve spojení s nádhernými fotografiemi dýchajícími atmosférou Havaje, kde celá kniha vznikala, je kuchařka unikátní knihou, která vás jen utvrdí v tom, že i bez cukru to jde! Všechny recepty v knize jsou přirozeně bezlepkové, vlídné pro diabetiky a všechny, co trápí nadváha.

Vydalo nakladatelství Sevruga.