Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce
Zdroj: Špetka chuti
Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce
Zdroj:
Špetka chuti
Lahodná, bohatá rajčatová omáčka a masové koule s roztékajícím se sýrem… a to má být dietní jídlo? Ano! Malé množství mozzarelly toho dokáže hodně a chutné masové koule promění v absolutní lahůdku. Připravíte je tak snadno a rychle, že se bez velkého úsilí dají servírovat celé rodině k večeři během pracovního týdne.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
-
Maso, sůl, pepř, česnek, oregano, sušené bylinky a žloutek promíchejte v míse, až se vše dobře spojí. Směs rozdělte na 12 stejných dílů.. Mozzarellu rozkrájejte na 12 stejných kousků. Každý zabalte do masové porce a v dlaních vyválejte pevnou kouli. Skládejte je na připravený plech a pečte 15 minut v předehřáté troubě.
-
Zatímco se koule pečou, připravte omáčku. Mrkev a celer nakrájejte nadrobno, vsypte je do hrnce, zalijte rajčaty, přidejte zbylé suroviny, přiveďte k varu a vařte na středním stupni asi 20 minut. Petrželku nasekejte nadrobno
-
Omáčku promixujte tyčovým mixérem, případně v blenderu nebo mixéru dohladka, osolte a opepřete a pak vraťte do hrnce. Do omáčky přidejte masové koule a dobře promíchejte.
-
Posypte petrželkou a podávejte.
Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce 2
Zdroj: Špetka chuti
Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce 2
Zdroj:
Špetka chuti
Další skvělé nápady na nízkokalorická jídla, na kterých si pochutnáte, najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH: