Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce

Moje hodnocení
2x

Lahodná, bohatá rajčatová omáčka a masové koule s roztékajícím se sýrem… a to má být dietní jídlo? Ano! Malé množství mozzarelly toho dokáže hodně a chutné masové koule promění v absolutní lahůdku. Připravíte je tak snadno a rychle, že se bez velkého úsilí dají servírovat celé rodině k večeři během pracovního týdne.

4 porce
60 minut

Masové koule

Omáčka

  • střední mrkev 1 ks
  • řapíkatý celer 1 řapík
  • konzervovaná drcená rajčata 400 g
  • rajský protlak 50 g
  • oregano (sušené oregano) 1 lžíce
  • sušená cibule 1 lžička
  • sušená bazalka 1/2 lžičky
  • sušená petrželka 1/2 lžičky
  • červený vinný ocet 1/2 lžičky
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
  2. Maso, sůl, pepř, česnek, oregano, sušené bylinky a žloutek promíchejte v míse, až se vše dobře spojí. Směs rozdělte na 12 stejných dílů.. Mozzarellu rozkrájejte na 12 stejných kousků. Každý zabalte do masové porce a v dlaních vyválejte pevnou kouli. Skládejte je na připravený plech a pečte 15 minut v předehřáté troubě.
  3. Zatímco se koule pečou, připravte omáčku. Mrkev a celer nakrájejte nadrobno, vsypte je do hrnce, zalijte rajčaty, přidejte zbylé suroviny, přiveďte k varu a vařte na středním stupni asi 20 minut. Petrželku nasekejte nadrobno
  4. Omáčku promixujte tyčovým mixérem, případně v blenderu nebo mixéru dohladka, osolte a opepřete a pak vraťte do hrnce. Do omáčky přidejte masové koule a dobře promíchejte.
  5. Posypte petrželkou a podávejte.

Další skvělé nápady na nízkokalorická jídla, na kterých si pochutnáte, najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

luxor

Autorky populárního blogu Pinch of Nom (Špetka chuti) už jsme vám představovali při překladu jejich stejnojmenné první kuchařky. Dvě kamarádky se rozhodly zhubnout, a přitom vařit stále chutně i pro širší rodinu. Vyzkoušely spoustu receptů a způsobů, až objevily ten, který jim vyhovuje. Udržet si dlouhodobě ideální váhu je možné pouze při pravidelném stravování a když jsou jídla nejen zdravá, ale i dobrá. Úspěch jejich blogu a kuchařek svědčí o tom, že tento způsob vyhovuje i mnoha dalším lidem. A tak napsaly druhou kuchařku Další špetka chuti s podtitulem Každodenní odlehčení. Uvádějí v ní stovku receptů na vydatné snídaně, lehké obědy, včetně rodinných či slavnostnějších, rychlé večeře i dezerty a zdravé variace jídel z rychlého občerstvení. Polovina receptů je vegetariánských a všechny mají méně než 400 kalorií na porci. 

Vydalo nakladatelství Esence (Euromedia).


Přečtěte si také

Recepty