Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce

Moje hodnocení
25x

Lahodná, bohatá rajčatová omáčka a masové koule s roztékajícím se sýrem… a to má být dietní jídlo? Ano! Malé množství mozzarelly toho dokáže hodně a chutné masové koule promění v absolutní lahůdku. Připravíte je tak snadno a rychle, že se bez velkého úsilí dají servírovat celé rodině k večeři během pracovního týdne.

4 porce
60 minut

Masové koule

Omáčka

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
  2. Maso, sůl, pepř, česnek, oregano, sušené bylinky a žloutek promíchejte v míse, až se vše dobře spojí. Směs rozdělte na 12 stejných dílů.. Mozzarellu rozkrájejte na 12 stejných kousků. Každý zabalte do masové porce a v dlaních vyválejte pevnou kouli. Skládejte je na připravený plech a pečte 15 minut v předehřáté troubě.
  3. Zatímco se koule pečou, připravte omáčku. Mrkev a celer nakrájejte nadrobno, vsypte je do hrnce, zalijte rajčaty, přidejte zbylé suroviny, přiveďte k varu a vařte na středním stupni asi 20 minut. Petrželku nasekejte nadrobno
  4. Omáčku promixujte tyčovým mixérem, případně v blenderu nebo mixéru dohladka, osolte a opepřete a pak vraťte do hrnce. Do omáčky přidejte masové koule a dobře promíchejte.
  5. Posypte petrželkou a podávejte.

Další skvělé nápady na nízkokalorická jídla, na kterých si pochutnáte, najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH:

Zdroj receptu

Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

luxor

Autorky populárního blogu Pinch of Nom (Špetka chuti) už jsme vám představovali při překladu jejich stejnojmenné první kuchařky. Dvě kamarádky se rozhodly zhubnout, a přitom vařit stále chutně i pro širší rodinu. Vyzkoušely spoustu receptů a způsobů, až objevily ten, který jim vyhovuje. Udržet si dlouhodobě ideální váhu je možné pouze při pravidelném stravování a když jsou jídla nejen zdravá, ale i dobrá. Úspěch jejich blogu a kuchařek svědčí o tom, že tento způsob vyhovuje i mnoha dalším lidem. A tak napsaly druhou kuchařku Další špetka chuti s podtitulem Každodenní odlehčení. Uvádějí v ní stovku receptů na vydatné snídaně, lehké obědy, včetně rodinných či slavnostnějších, rychlé večeře i dezerty a zdravé variace jídel z rychlého občerstvení. Polovina receptů je vegetariánských a všechny mají méně než 400 kalorií na porci. 

Vydalo nakladatelství Esence (Euromedia).


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů