Najděte si recept
Na co máte chuť?

Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce
Suroviny (4 porce)
Masové koule:
- mleté hovězí maso 500 g
- sůl 1 lžička
- čerstvě namletý černý pepř 1 špetka
- sušený mletý česnek 1/2 lžičky
- sušené oregano 1/2 lžičky
- směs sušených bylinek 1/2 lžičky
- žloutek 1 ks
- nízkotučná mozzarella 70 g
- hladkolistá petržel 1 velká hrst
Omáčka:
- střední mrkev 1 ks
- řapíkatý celer 1 řapík
- konzervovaná drcená rajčata 400 g
- rajský protlak 50 g
- sušené oregano 1 lžíce
- sušená cibule 1 lžička
- sušená bazalka 1/2 lžičky
- sušená petrželka 1/2 lžičky
- červený vinný ocet 1/2 lžičky
- mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
- Maso, sůl, pepř, česnek, oregano, sušené bylinky a žloutek promíchejte v míse, až se vše dobře spojí. Směs rozdělte na 12 stejných dílů.. Mozzarellu rozkrájejte na 12 stejných kousků. Každý zabalte do masové porce a v dlaních vyválejte pevnou kouli. Skládejte je na připravený plech a pečte 15 minut v předehřáté troubě.
- Zatímco se koule pečou, připravte omáčku. Mrkev a celer nakrájejte nadrobno, vsypte je do hrnce, zalijte rajčaty, přidejte zbylé suroviny, přiveďte k varu a vařte na středním stupni asi 20 minut. Petrželku nasekejte nadrobno
- Omáčku promixujte tyčovým mixérem, případně v blenderu nebo mixéru dohladka, osolte a opepřete a pak vraťte do hrnce. Do omáčky přidejte masové koule a dobře promíchejte.
- Posypte petrželkou a podávejte.
Další skvělé nápady na nízkokalorická jídla, na kterých si pochutnáte, najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH:
Špetka chuti
Kate a Kay vedly společně 12 let restauraci v Británii, když zjistily, že se jejich oblečení podezřele zmenšuje. Místo tvrdé diety se pečlivě podívaly na to, co každý den jedí a rozhodly se upravit svůj jídelníček tak, aby si jídlo stále užívaly, ale zbytečně nekynuly. Za rok zhubly dohromady téměř 80 kg a rozhodly se o své zkušenosti podělit.
Blog pinchofnom.com zaznamenal raketový úspěch, stejně jako zájem fanoušků na sociálních sítích. Očekávaná kniha Pinch of Nom – Špetka chuti konečně vychází i v češtině. Obsahuje sto lákavých, lahodných a zároveň jednoduchých receptů, z nichž třetina je vegetariánská. Každý recept zkouší dvacet členů komunity Pinch of Nom, kteří zaručují, že výsledný pokrm je skutečně zdravý, chutný a mimořádně snadný na přípravu. Užijte si mlsání bez výčitek a zjistěte, že dobře jíst může být báječná zábava bez únavného počítání kalorií.
Vydalo nakladatelství Esence.