reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce
Autor: Špetka chuti Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce

Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce

Hodnoceno: 1x
Lahodná, bohatá rajčatová omáčka a masové koule s roztékajícím se sýrem… a to má být dietní jídlo? Ano! Malé množství mozzarelly toho dokáže hodně a chutné masové koule promění v absolutní lahůdku. Připravíte je tak snadno a rychle, že se bez velkého úsilí dají servírovat celé rodině k večeři během pracovního týdne.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
  2. Maso, sůl, pepř, česnek, oregano, sušené bylinky a žloutek promíchejte v míse, až se vše dobře spojí. Směs rozdělte na 12 stejných dílů.. Mozzarellu rozkrájejte na 12 stejných kousků. Každý zabalte do masové porce a v dlaních vyválejte pevnou kouli. Skládejte je na připravený plech a pečte 15 minut v předehřáté troubě. 
  3. Zatímco se koule pečou, připravte omáčku. Mrkev a celer nakrájejte nadrobno, vsypte je do hrnce, zalijte rajčaty, přidejte zbylé suroviny, přiveďte k varu a vařte na středním stupni asi 20 minut. Petrželku nasekejte nadrobno
  4. Omáčku promixujte tyčovým mixérem, případně v blenderu nebo mixéru dohladka, osolte a opepřete a pak vraťte do hrnce. Do omáčky přidejte masové koule a dobře promíchejte.
  5. Posypte petrželkou a podávejte.
Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce
Autor: Špetka chuti Masové koule plněné sýrem v rajčatové omáčce

Další skvělé nápady na nízkokalorická jídla, na kterých si pochutnáte, najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH: 

Časopis Prima FRESH léto 2020

Oslavte léto pod širým nebem s čerstvým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

Špetka chuti
Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

Kate a Kay vedly společně 12 let restauraci v Británii, když zjistily, že se jejich oblečení podezřele zmenšuje. Místo tvrdé diety se pečlivě podívaly na to, co každý den jedí a rozhodly se upravit svůj jídelníček tak, aby si jídlo stále užívaly, ale zbytečně nekynuly. Za rok zhubly dohromady téměř 80 kg a rozhodly se o své zkušenosti podělit.

Blog pinchofnom.com zaznamenal raketový úspěch, stejně jako zájem fanoušků na sociálních sítích. Očekávaná kniha Pinch of Nom – Špetka chuti konečně vychází i v češtině. Obsahuje sto lákavých, lahodných a zároveň jednoduchých receptů, z nichž třetina je vegetariánská. Každý recept zkouší dvacet členů komunity Pinch of Nom, kteří zaručují, že výsledný pokrm je skutečně zdravý, chutný a mimořádně snadný na přípravu. Užijte si mlsání bez výčitek a zjistěte, že dobře jíst může být báječná zábava bez únavného počítání kalorií. 

Vydalo nakladatelství Esence