Balkánské masové koule s pečeným květákem
                                                    
                        Zdroj: Klára Michalová
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Balkánské masové koule s pečeným květákem
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Klára Michalová
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        Pečené masové koule jsou skvělá a rychlá večeře, kterou můžete snadno obměňovat. Dají se totiž dochutit různým kořením, lze do nich přidat zeleninu nebo luštěniny, zkrátka pokaždé je můžete připravit trochu jinak. Dnes nabízíme variantu balkánskou, s voňavým kořením čubrica a paprikovou čalamádou. Jako přílohu můžete přímo s masem upéct třeba květák, je to trochu nevšední, ale moc dobré!
                                                
                            
                                
                                2 porce                            
                            
                                
                                60 minut
                            
                            
                                                            
                                    
                                    balkánská
                                
                                                     
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                        
                    
    
        
    
    
    Postup přípravy
    - 
        V malé pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Po chvíli přihoďte červenou papriku nakrájenou na malé kostičky a nasekaný česnek. Restujte vše doměkka a dozlatova, pak nechte chvilku zchladnout.
    
 
    - 
        Mezitím v míse promíchejte květák rozdělený na malé růžičky s olejem, solí a bylinkovým kořením.
    
 
    - 
        Do jiné mísy dejte mleté maso, ajvar, vejce, strouhanku, čubricu, sůl, pepř a nasekanou petržel. Přihoďte orestovanou cibuli s paprikou a vše důkladně ručně promíchejte. Ze směsi udělejte asi 8-9 koulí.
    
 
    - 
        Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a dejte na ni připravený květák, přidejte cibule nakrájené na klínky a mezi to rozdělte masové koule.
    
 
    - 
        Pečte v troubě předehřáté na 190 stupňů asi 40 minut. Před podáváním pokapejte květák citronovou šťávou.
    
 
        
                                                                
                            
                    
                    
                
                                
    
                
                            
                    
                                        
                                    Balkánské masové koule s pečeným květákem 2
                                                    
                        Zdroj: Klára Michalová
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Balkánské masové koule s pečeným květákem 2
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Klára Michalová
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
        
                                                                
                            
                    
                    
                
                                
    
                
                            
                    
                                        
                                    Balkánské masové koule s pečeným květákem 3
                                                    
                        Zdroj: Klára Michalová
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Balkánské masové koule s pečeným květákem 3
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Klára Michalová