S Klárou v kuchyni: Plněné papriky a masové koule v rajské omáčce
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Plněné papriky a masové koule v rajské omáčce
Zdroj:
Klára Michalová
Tradiční letní jídlo spojuje šťavnaté a dobře dochucené mleté maso, letní papriky a výraznou rajčatovou omáčku. Podávejte s přílohou, kterou máte nejradši – hodí se rýže, těstoviny i knedlíky.
Postup přípravy
-
Ve velké míse smíchejte obě mletá masa. Přidejte ovesné vločky, vejce, čubricu a bylinky, dochuťte solí a pepřem. Směs rukama důkladně promíchejte a nechte 15 minut odstát.
-
Z paprik odkrojte vršky a vydlabejte jádřince. Naplňte je masovou směsí a ze zbytku vytvarujte koule velikosti baseballového míčku.
-
V míse smíchejte rajčatovou passatu, sekaná rajčata, rajský protlak, cukr, sůl, pepř, sójovou omáčku a zakysanou smetanu. Prošlehejte metličkou dohladka.
-
Trochu omáčky nalijte na dno pekáče, na ni vyskládejte naplněné papriky a masové koule a zalijte je zbylou omáčkou. Přikryjte poklicí.
-
Pekáč vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 60–75 minut. Podávejte s oblíbenou přílohou.
S Klárou v kuchyni: Plněné papriky a masové koule v rajské omáčce 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Plněné papriky a masové koule v rajské omáčce 2
Zdroj:
Klára Michalová