návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Italské masové koule s polentou

4–6 porce
do 1 hodiny
Italské masové koule s polentou
Autor: archiv TV Paprika Italské masové koule s polentou
Italové jsou posedlí masovými koulemi. Téměř každá italská rodina má svůj vlastní rodinný recept z různých druhů ingrediencí. Věřte nebo ne, masové koule nejsou v Itálii obvykle servírovány se špagetami, jak by každý strávník italského jídla očekával.
Reklama

Podle tradičních receptů se do těsta přidává oblíbený sýr parmazán, který hotovým masovým koulím dodává tu správnou, vytříbenou chuť. Vyzkoušejte oblíbený rodinný recept sester Chiappových z televizního pořadu o italské kuchyni „Prostě italské“.

Reklama

Postup

  1. Nejdříve si předehřejte troubu na 180 °C. Vložte na plech nakrájené červené papriky, rozpůlená rajčata, česnek, chilli, dochuťte solí a pepřem a pokapejte olivovým olejem. Vložte do rozehřáté trouby a pečte 15 až 20 minut. Upečenou zeleninu vhoďte do mixéru a rozmixujte. Popřípadě ještě dochuťte solí, pepřem a olivovým olejem.
  2. Do vedlejší mísy vložte všechny ingredience na masové koule (krom oleje) a důkladně je promíchejte, aby se všechny složky směsi pořádně promíchaly. Nyní začněte tvořit koule ve velikosti většího vlašského ořechu. Na pánvi rozehřejte olej, do kterého masové koule vkládejte. Nezapomeňte je pravidelně otáčet, aby se po celém povrchu dostatečně propekly. Až ze všech stran zezlátnou, vyndejte je z pánve na ubrousek, kterým vysajete přebytečný tuk.
  3. Nakonec vložte polentu spolu s vodou do většího hrnce, přidejte kousek másla a přiveďte vše k varu. Po celou dobu polentu v hrnci míchejte, aby hmota nezhrudkovatěla. Ve finále přidejte do polenty parmazán a případně dochuťte solí.
  4. Ještě teplé masové koule podávejte společně s omáčkou a s polentovou kaší posypané hoblinkami parmazánu a zakápnuté olivovým olejem.
Reklama

Pronikněte do tajů italské kuchyně s naším výběrem tradičních receptů:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama