Masové koule s dýňovou omáčkou

Moje hodnocení
10x

Dýně je mnohotvárná surovina, z které můžete vykouzlit spoustu báječných jídel. Dýňová omáčka vzdáleně připomene naši oblíbenou svíčkovou, je lehce nasládlá a kokosové mléko jí dodá krémovost, rajčata zase lehce nakyslou chuť. Zkuste ji podávat s masovými koulemi z krůtího masa – celkově tak vytvoříte výbornou a zdravou večeři, která bude chutnat i dětem.

4 porce
60 minut

Omáčka

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte omáčku. V hrnci smíchejte dýňové pyré spolu s krájenými rajčaty, kokosovým mlékem, kmínem, chilli vločkami, špetkou soli a špetkou pepře. Vše povařte na mírném plameni 7 minut. Poté hrnec odstavte, jeho obsah rozmixujte dohladka tyčovým mixérem, hrnec přiklopte pokličkou a dejte zatím stranou.
  2. Nyní si připravte masové koule. Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte ji do větší mísy a přidejte k ní krůtí maso, vločky, rozmarýn, špetku soli a špetku pepře. Rukama vypracujte těsto, ze kterého tvarujte kuličky.
  3. V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a kuličky na něm opékejte ze všech stran cca 20 minut na mírném plameni. Ještě před podáváním vyzkoušejte, zda jsou kuličky dostatečně propečené: jednu kuličku rozkrojte a přesvědčte se, že není uprostřed narůžovělá.
  4. Hotové kuličky pak podávejte s připravenou dýňovou omáčkou a libovolnou přílohou – hodí se třeba celozrnná rýže nebo celozrnné těstoviny. Navrch můžete přidat trochu bylinkového pesta.

PRIMA TIP: Pro přípravu dyňového pyré upečte nebo uvařte doměkka 1 očištěnou dýni hokaido (případně oloupanou máslovou dýni) a následně ji rozmixujte na hladké pyré.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty