Těsto
- ovesné vločky (jemné) 150 g
- hladká mouka 50 g
- moučkový cukr 75 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- mletá skořice 1/2 lžičky
- vlašské ořechy 50 g
- sušené meruňky 50 g
- vejce 1 ks
- máslo (změklé) 100 g
- čokoládová poleva (mléčná, na dozdobení)
Krém
- máslo (změklé) 150 g
- moučkový cukr 100 g
- vanilkový extrakt 1 lžička
- cukrová vajíčka (nebo marcipánová, nebo mandle v polevě či čokoládě)
Postup přípravy
- V míse smíchejte sypké suroviny a přidejte nasekané ořechy s najemno nakrájenými meruňkami, dále zapracujte vejce s máslem a vše vypracujte na hladkou hmotu.
- Z hmoty tvořte kulaté sušenky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem, pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 10 minut dozlatova. Sušenky nechte vychladnout na mřížce a poté jejich spodní stranu namočte do rozpuštěné čokoládové polevy, nechte ztuhnout.
- Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Pomocí cukrářského sáčku tvořte z krému na sušenky malá hnízda, která dozdobte marcipánovými vajíčky nebo mandlemi v polevě.
Na velikonoční tabuli by neměl chybět ani mazanec. Připravte jej podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší recept na velikonoční kynutý mazanec