Neplecha na plechu

Velikonoční kuřátka aneb kokosové kuličky Rafaelo trochu jinak

Moje hodnocení
1x

Máte rádi kokosové kuličky, které si běžně připravujete na Vánoce? Tak si je můžete klidně udělat i během velikonočních svátků! Jen budou vypadat trochu jinak, a to jako velikonoční kuřátka. Efektní a velmi dobré!

25 porcí
30 minut

Kuličky:

Na dozdobení:

Postup přípravy:

  1. Nejprve si připravte kokosovou směs. Do větší misky nasypte kokos (pouze ten ze surovin na kuličky), přilijte Salko a dobře promíchejte. Misku přikryjte potravinovou fólií a nechte v lednici odpočinout minimálně 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne.
  2. Když je směs odpočinutá, připravte si kokos na dozdobení. Strouhaný kokos nasypte do misky, přidejte kurkumu a promíchejte tak, aby kokos chytil žlutou barvu. Nyní odebírejte z odpočinutého těsta po lžících a tvarujte z porcí kuličky – těsto by vám mělo vyjít na 25 kuliček.
  3. Doprostřed každého kousku vložte mandle a opět zakulaťte. Následně kuličku obalte ve žlutém kokosu, všechny kousky vyskládejte na prkénko a nechte v lednici alespoň 1 hodinu odpočinout.
  4. Poté začněte se závěrečným zdobením. Perníčkovou polevu rozdělte na dvě části. Jednu nechte bílou a druhou obarvěte na oranžovo. Část bílé můžete ještě obarvit na černo.
  5. Dále si připravte prkénko, na které položte alobal nebo pečicí papír. Nyní začněte zdobit. Nejprve oranžovou polevu za pomoci špičaté hubičky nastříkejte na papír tak, abyste vytvořili nožičky, a na ně položte připravenou kuličku.
  6. Na závěr kuřátku udělejte zobáček a hřebínek – nejlépe vám to půjde, když hubičku lehce zabodnete do kuličky tak, abyste se dostali do těsta a vytvořili zobáček. Bílou a černou polevou poté udělejte oči. Kuřátka nechte chvíli zatuhnout a můžete je konzumovat.

Chcete mít kompletní velikonoční menu? Pak tu pro vás máme videorecept na nádivku:

Kompletní recept najdete ZDE

A tady pro vás máme další velikonoční sladkosti:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty