Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Velikonoční medové perníčky ze špaldové mouky
Perníčky jsou spjaté především s vánočními svátky, ale patří i mezi oblíbené pochutiny během Velikonoc. Pro tuto příležitost se hodí těsto na perníčky, které nepotřebují rozležet a jsou ihned měkké. Pak už stačí jen správné tvary vykrajovátek a trpělivost na zdobení. Veselé perníčky ocení i malí koledníci!
do 30 minut
Suroviny
- hladká špaldová mouka (např. Pernerka) 500 g
- med 2 lžíce
- vejce 2 ks
- máslo 80 g
- cukr krupice 200 g
- perníkové koření 2 lžičky
- kakao holandského typu 2 lžičky
- jedlá soda 2 lžičky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V hrnci na mírném ohni smíchejte cukr, med, máslo a vejce a šlehejte do pěny. Poté přidejte perníkové koření, kakao a jedlou sodu a šlehejte do zhoustnutí.
- Horkou hmotu vlijte do mouky a uhněťte v husté těsto. Nechte odležet v chladu do druhého dne.
- Druhý den vyválejte plát a z něj vykrajujte různé tvary. Pečte cca 7–8 minut při 200 °C.
PRIMA TIP: Perníčky zdobte bílkovou polevou, ale nebojte se ani barev, na velikonočních perníčcích se můžete kreativně vyřádit.