Suroviny
- špaldová hladká mouka (např. Pernerka) 500 g
- med 2 lžíce
- vejce 2 ks
- máslo 80 g
- cukr krupice 200 g
- perníkové koření 2 lžičky
- kakao (holandského typu) 2 lžičky
- jedlá soda 2 lžičky
Postup přípravy
- V hrnci na mírném ohni smíchejte cukr, med, máslo a vejce a šlehejte do pěny. Poté přidejte perníkové koření, kakao a jedlou sodu a šlehejte do zhoustnutí.
- Horkou hmotu vlijte do mouky a uhněťte v husté těsto. Nechte odležet v chladu do druhého dne.
- Druhý den vyválejte plát a z něj vykrajujte různé tvary. Pečte cca 7–8 minut při 200 °C.
PRIMA TIP: Perníčky zdobte bílkovou polevou, ale nebojte se ani barev, na velikonočních perníčcích se můžete kreativně vyřádit.