Suroviny
- kapr (filety) 500 g
- zázvor 20 g
- česnek 20 g
- sójová omáčka 20 ml
- rýžové víno 100 ml
- šalotka 20 g
- chilli 10 g
- rybí omáčka 20 ml
- solamyl 50 g
- olej
Postup přípravy
- Filety z kapra zbavte kostí, stáhněte z kůže, nakrájejte ho na tenké plátky a vložte do mísy. Zázvor a česnek nakrájejte na drobné kostičky, přilijte sójovou omáčku, poloviční množství rýžového vína a vše společně dobře promíchejte. Nechte v lednici marinovat 1 hodinu.
- V rendlíku rozpalte olej na 180 °C, marinovaného kapra obalte v solamylu a usmažte. Mezitím nasekejte šalotku a chilli na tenké plátky. Usmaženého kapra vyjměte z oleje a nechte okapat na papírové utěrce.
- Rozpalte si pánev, v misce smíchejte rybí omáčku, zbytek rýžového vína s šalotkou a chilli. Do pánve vhoďte usmaženého kapra, přilijte připravenou směs a důkladně promíchejte.